IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Nu är vi äntligen framme vid lagets spjutspetsar, anfallarna! Lirarna som alltid stjäl rubrikerna, spelarna med nummer 10 på ryggen, målskyttarna!

Faksimil: Aftonbladet.se

Han var prestigevärvningen som presenterades under pompa och ståt på ”Storan”, han var spelaren som skulle få Blåvitt att lyfta men det var en värvning Blåvitt inte hade täckning för och vi minns främst Peter Ijeh för den stora skattehärvan som nystades upp steg för steg. Ijeh var dock en oerhört skicklig anfallare med näsa för mål. Han lyfte kanske inte riktigt till den nivå vi alla hade hoppats på men 38 mål på 69 matcher talar sitt tydliga språk.

Faksimil: GT.se

George Mourad, denna elegant! Det var inte för intet som han fick smeknamnet ”Mouradona” och precis som många unga talanger med utländsk bakgrund jämfördes han ofta med Zlatan i unga år. George kom till Blåvitt 2004 och gjorde 34 mål på 128 matcher. När han var som bäst var han en mardröm för de allsvenska försvararna, han var stor och stark, vann de flesta duellerna men var även smidig och duktig med bollen, han kunde både göra sin gubbe, slå en smörpassning men samtidigt agera bulldozer och trycka in både gubbe och boll i mål. Säsongen 2007 fick han kanske inte så mycket speltid men han gjorde sitt jobb när han väl fick chansen och bidrog till vårt senaste SM-guld!

Faksimil: GT.se

Marcus Berg tog sig upp i A-laget från den blåvita akademin och han gjorde sin tävlingsdebut endast 18 år gammal. Sitt stora, stora genombrott fick han säsongen 2007 då han öste in mål under våren, det blev totalt 14 mål i allsvenskan innan han under sommaren såldes till Groningen. Med sina 14 mål på bara en halv säsong vann han också den allsvenska skytteligan den säsongen och han bidrog också stort till det SM-guld som Blåvitt tillslut kammade hem. Berg har gjort stor succé ute i världen där han har öst in mål, framförallt i Holland och i Grekland. Han har också varit en stabil pjäs i det svenska landslaget under många år och trots att det med jämna mellanrum har dykt upp någon ung ”fräck” anfallstalang som knackat på dörren har han gång på gång behållit sin plats i startelvan. Vi är många som har velat se en återkomst i IFK Göteborg för Torsbygrabben och det hade väl varit ett perfekt tillfälle att runda av på Kamratgården nu när hans kontrakt med Krasnodar går ut i sommar?

Faksimil: GT.se

Ååååhhhhhhhhhhhh Robin Söööööder… Fan vad man älskar Robin Söder. Han dansade in i våra Blåvita hjärtan säsongen 2008 då han endast 17 år gammal sänkte Djurgården borta med sitt 2-1 mål. Han fortsatte att leverera och man trodde inte riktigt det var sant. Han verkade vara totalt orädd och respektlös och tog sig an allsvenskan som om han aldrig hade gjort något annat. Alla kände att det här är Sveriges nästa stora anfallsstjärna men under U21-EM sommaren 2009 hände det som inte fick hända. Robin byttes in i semifinalen som sista avbytare och fick en smäll mot knät, han haltade betänkligt men då Sverige inte hade några byten kvar lät landslagsläkare Fredrik Bergström och förbundskapten Jörgen Lennartsson honom spela vidare och det ville sig inte bättre än att Söder med bara någon minut kvar av förlängningen även vred till knät och drog av korsbandet. Självfallet borde man plockat av Robin efter den första smällen men så skedde inte och ”tragedin” var ett faktum. Skadan har påverkat hela Robins karriär och han kom aldrig upp i samma nivå i Blåvitt igen och sökte sig bort från föreningen 2014. Efter diverse äventyr utomlands kom han dock tillbaks till IFK igen under sommaren 2018 och han har växt in i rollen som en av Blåvitts viktigaste spelare igen. Under 2019 öste han in mål och såg piggare ut än han gjort på många, många år. Robin känns pånyttfödd och är återigen en av allsvenskans vassaste anfallare. Robin har tre titlar i Svenska Cupen, han blev årets unga spelare 2008, fick utmärkelsen Årets Ärkeängel 2018 och blev tilldelad Kristallkulan som årets Västsvenska spelare 2019.

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!
DEL 12: Best of 2000 – Högeryttrar!
DEL 13: Best of 2000 – Haitami Aleesami, 2000-talets vänsterback!
DEL 14: Best of 2000 – Intervju med Ragnar Sigurdsson!
DEL 15: Best of 2000 – defensiva/tvåvägs centrala mittfältare!
DEL 16: Best of 2000 – Niclas Alexandersson, 2000-talets högermittfältare!
DEL 17: Best of 2000 – Offensiva mittfältare!
DEL 18: Best of 2000 – Håkan Mild, 2000-talets defensiva mittfältare!
DEL 19: Best of 2000 – Vänstermittfältare!
DEL 20: Best of 2000: Pontus Wernbloom, 2000-talets offensiva mittfältare!
DEL 21: Best of 2000 – Anfallare (del 1)!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier