IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Då var det dags att rösta fram den andra mittbacken i Blåvitts bästa elva på 2000-talet och det är några riktigt vassa gubbar som kämpar om platsen!

Skärmdump: Aftonbladet.se

Fredrik Risp kom till Blåvitts akademi 1998 och debuterade för A-laget i tävlingssammanhang vid 19 års ålder år 2000. Risp var en stenhård och vindsnabb mittback och gjorde 197 matcher för Blåvitt. 2005 lämnade han Blåvitt för Turkiet efter att ha presterat på toppnivå i allsvenskan säsong efter säsong. Idag sköter han IFK Legends och hans Blåvita hjärta bankar fortfarande starkt.

Skärmdump: svenskafans.com

Mikael Antonsson kom till IFK Göteborgs akademi som 16-åring 1997 och debuterade för A-laget säsongen 2000. Antonsson blev årets ärkeängel 2003 och var stenhård på planen, snabb och brytningssäker. 2003 fick han också utmärkelsen kristallkulan som den bästa västsvenska spelaren i allsvenskan. Han har också 28 landskamper på meritlistan och ryktades ofta hem till Blåvitt men tyvärr blev det aldrig något av det, kanske får vi se honom i nån annan position på Kamratgården i framtiden?

Skärmdump: svenskafans.com

Karl ”Kalle” Svensson debuterade för Blåvitt 2003 vid 19 års ålder. Under säsongen 2004 fick han sitt riktiga genombrott när han tog en ordinarie tröja och han hyllades av både supportrar och media. Kalle var känd för sitt fina spelsinne och sitt fantastiska huvudspel. Han levererade på toppnivå i allsvenskan säsong efter säsong och belönades med en plats i VM-truppen 2006. Efter det blev han utlandsproffs men utlandsäventyret blev inte riktigt som han hade tänkt sig och 2009 var han tillbaks i Blåvitt igen. Han kämpade dock med dåligt självförtroende och kom tyvärr aldrig tillbaks till den enormt höga nivå han höll i sin första vända i Blåvitt. Men vi kommer alltid minnas Kalle som den toppback han var och som ledde till en VM-plats!

Skärmdump: GP.se

Ragnar Sigurdsson kom till Blåvitt 2007 och det blev succé med en gång. Den stenhårde mittbacken från Island tog direkt en ordinarie tröja och han bidrog starkt till vårt senaste SM-guld. Ragge blev snabbt en publikfavorit och kännetecknades av en enorm inställning, stenhårt spel, snabbhet, spektakulära brytningar och bildade ett fantastiskt mittlås tillsammans med Bjärsmyr. Ragge vann kristallkulan 2007, Svenska Cupen 2008 och utsågs till Ärkeängel 2010. Vi är nog många som hoppas på att se Ragnar i den Blåvita tröjan igen men oavsett om det sker eller inte kommer han alltid bli ihågkommen som en av de stora mittbackarna i den moderna Blåvita historien!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier