IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

2000-talets bästa Blåvita målvakt är utsedd och nu är det dags för högerbackarna att få sin tid i rampljuset. Även här bjuder vi på fyra riktiga giganter i den Blåvita historien.

Skärmdump: ifkgoteborg.se

Dennis Jonsson är Ärkeängeln från Hisings-Backa som mer eller mindre tog steget direkt från klackläktaren ut på plan. Han kastades in hemma mot AIK, raderade ut Andreas Andersson och gjorde dessutom mål. Då lirade han mittback men under sin mest framgångsrika period i Blåvitt skolades han om till högerback och gjorde det så bra att han också blev uttagen i U21-landslaget. Men mest av allt kommer vi kanske ihåg honom som mannen som i Jesper Blomqvists återkomst till svensk fotboll tacklade till honom så att denne flög ut på Ullevis löparbanor. Sedan stirrade han ut Blomqvist innan han sprang från platsen. Jublet visste inga gränser. Dennis gjorde 107 matcher och åtta mål i den Blåvita tröjan.

Skärmdump: GP.se

Adam Johansson gjorde totalt 11 säsonger i IFK Göteborg och var med och spelade hem ett SM-guld och tre cupguld. Tillsammans med både Niclas Alexandersson och Stefan Selakovic utgjorde han en av de mest fruktade högerkanterna i allsvenskan. Adam är också ihågkommen för att, i det svenska landslaget, totalt ha raderat ut en viss Ronaldo i VM-kvalet. Med sina 275 matcher och 11 säsonger i Blåvitt är Adam helt enkelt en av de stora i den Blåvita historien!

Skärmdump: ifkgoteborg.se

Emil Salomonsson kom till Blåvitt 2011 och abonnerade i princip på högerbacksplatsen tills han lämnade för ett äventyr i Japan inför säsongen 2019. Det kändes som att Emil orkade springa hur mycket som helst och med sin speed bidrog han något enormt både offensivt och defensivt. Säsongen 2016 stod han för sju mål och sju assist i allsvenskan och gjorde dessutom ett gäng matcher i A-landslaget. 2014 utsågs Emil till Ärkeängel och det skulle förvåna väldigt mycket om han inte på något vis återkommer till IFK Göteborg i framtiden.

Skärmdump: GP.se

Sebastian Ohlsson är grabben som är Blåvit redan från barnsben. Han har varit maskot, bollkalle, stått på läktaren och tagit sig upp genom akademien. Han fick dock ingen speltid som senior utan tog steget ner till ÖIS. Han värvades sedan tillbaks som en spännande offensiv poängspelare. Jörgen Lennartsson var dock inte speciellt imponerad och Seb O hamnade längst ner i frysboxen, han kämpade dock på och med Poyas intåg på Kamratgården kom också speltiden men det var kanske först när han fick gå ner på högerbacken som det riktiga genombrottet kom. Han imponerade stort med sin fart, löpstyrka, teknik och spelsinne. Han stod för både mål och assist och inför 2019 års säsong förärades han också med kaptensbindeln. I somras såldes han till St Pauli i Zweite Bundesliga och har även där tagit en ordinarie plats på högerbacken. En fantastisk resa av denna urblåvitare!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier