IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Faksimil: aftonbladet.se

Han kom. Han såg. Han segrade. Folket har satt ner foten och Pontus Wernbloom satte en glidtackling precis över gränsen på sina motståndare och joggade hem segern med överväldigande majoritet. Den omåttligt populäre mittfältaren är så mycket mer än sina tacklingar och sitt smittande leende. Och självklart är det ju så.

Det var kanske inte självklart att Wernbloom skulle ta sig hela vägen till de allra största spelplatserna från en början. Men genom att ta kloka steg har han successivt gått från att faktiskt vara bänkad i Blåvitt till att spela Champions League med CSKA Moskva. Eller så var det just självklart. Jag tror inte att Wernbloom någon gång känt sig underlägsen en motståndare. Han har sett till att sätta sig själv i respekt och så har motståndare fått anpassa sig efter honom.

Under tiden i Blåvitt blev Wernbloom given i det U-21-landslag som dansade så fint sommaren 2009.

Wernbloom, som debuterade i en 2-1-förlust mot Ecuador 2007, gjorde 51 landskamper och det blev två mål innan han tackade för sig med en hänvisning till att få spendera mer tid med familjen. 51 landskamper är inte på något sätt dåligt, men visst borde han getts fler chanser?

Wernbloom är en, i brist på bättre mindre uttjatade ord, grundkompetent spelare som spelat där han blivit tillsagd. Defensiv mittfältare? Inga problem. Mittback? Vi testar! Anfallare? Visst, coach. En sådan spelare vill alla tränare och lagkamrater ha i sitt lag.

Om (jag tillåter mig själv att drömma) Wernbloom skulle bestämma sig för att komma hem och avsluta karriären i Blåvitt skulle Gamla Ullevi explodera och årskortsförsäljningen hade slagit i taket. Alla Blåvita hade velat få en skymt av fansfavoriten.

Grattis, Pontus Wernbloom, 2000-talets bästa offensiva mittfältare!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!
DEL 12: Best of 2000 – Högeryttrar!
DEL 13: Best of 2000 – Haitami Aleesami, 2000-talets vänsterback!
DEL 14: Best of 2000 – Intervju med Ragnar Sigurdsson!
DEL 15: Best of 2000 – defensiva/tvåvägs centrala mittfältare!
DEL 16: Best of 2000 – Niclas Alexandersson, 2000-talets högermittfältare!
DEL 17: Best of 2000 – Offensiva mittfältare!
DEL 18: Best of 2000 – Håkan Mild, 2000-talets defensiva mittfältare!
DEL 19: Best of 2000 – Vänstermittfältare!
DEL 20: Best of 2000: Pontus Wernbloom, 2000-talets offensiva mittfältare!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier