IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Skärmdump: GT.se

Sträck på dig, Bengan, du är bäst!

Med 13 nollor var Bengt Andersson en viktig faktor i IFK Göteborgs senaste SM-guld (2007). Guld-Bengan stod mäktiga 246 matcher i rad (tredje bäst i klassen och för att slå Bengan måste man resa tillbaka till 20-talet) och starka 85 nollor (https://ifkdb.se/spelare/Bengt-Andersson_24)

Tidernas hittills äldsta allsvenska guldmedaljör är också IFK Göteborgs bästa målvakt under 2000-talet, enligt allmänheten. Många minns honom som en härlig karaktär utanför planen och kanske främst för en bejublad insats på fotbollsgalan. Ingen bär en keps lika värdigt som Bengan. Ingen flyttade på Bengan under 2000-talet och till ingens förvåning höll karriären på en bra bit in på 10-talet, förvisso i andra klubbar.

Bengan valde efter guldet att lägga handskarna på hyllan till sportchef Milds stora förtret. Håkan önskade honom lycka till och tackade för den här tiden. Men Bengt var inte klar där. Efter att ha varvat ner i Tölö IF lånades (!) han ut till norska Moss och gjorde tre matcher i högstaligan. Det slutade inte där för att Bengt vartillbaka i den svenska fotbollens finrum 2009 och stod noterad för 23 matcher i ÖIS (fem nollor), men inte ens Bengan kunde rädda sällskapet från degradering

Elva landskamper blev det och även om man aldrig ska räkna ut honom tror jag att han får svårt att bättra på den siffran.

Mäktig räddning mot Djurgården!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier