Skärmdump: sportbladet.se

IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Haitam Aleesami kom till Blåvitt inför säsongen 2105 för att ersätta Ludwig Augustinsson. Trotts ”Luddes” blygsamma ålder var det ett par stora skor att fylla. Han gick från att vara extremt ifrågasatt till att bli en dominant på sin vänsterkant, såväl offensivt som defensivt.

Under sina 45 allsvenska matcher bidrog den tidigare mittfältaren med teknik och ett fint passningsspel. Hade Haitam bollen på offensiv planhalva så var det farligt.

Tyvärr blev det inte fler matcher för att efter en och en halv säsong var det så dags att ta nästa kliv i karriären när Palermo hörde av sig. Aleesami blev snabbt ordinarie i den italienska klubben, men dessvärre räckte hans prestationer inte till mer än en nedflyttningsplats.

Den extremt proffsige norrmannen är ett givet inslag i Lars Lagerbäcks landslag. Nu huserar han i franska Amiens där han tagit en given plats.

Aleesami, som närmar sig 30, har uttalat sig om en återkomst till Blåvitt, men antagligen inte som spelare. Han är en av de seriösaste spelarna jag hört talas om (ja, jag tror att han slår Augustionsson på fingrarna) med återhämtningsmasker, byxor och allt vad det är. Han hade säkerligen kunnat bidra utanför planen.

Grattis, Haitam, 2000-talets bästa vänsterback!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!
DEL 12: Best of 2000 – Högeryttrar!
DEL 13: Best of 2000 – Haitami Aleesami, 2000-talets vänsterback!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier