Om Norlin ska agera nia måste, måste han våga gå på avslut när han får bollen runt motståndarnas mål. Idag letade han istället andra alternativ så fort en möjlighet dök upp. Det håller såklart inte att vår nia inte vågar/har förmågan att gå för avslut på mål.

Oj vad man saknade Malick på Blåvitts mittfält idag. Han är en unik spelare och vi måste såklart lära oss att spela utan hans speciella egenskaper på plan. Man har vant sig vid att ha en spelare som kan vända upp på egen planhalva för att sen med fart och flyt klara av att driva bollen över en lång sträcka, ta sig igenom och emellan motståndarnas lagdelar och hota på egen hand eller fördela bollen vidare. Det öppnar såklart upp spelet och ger medspelarna en trygghet och möjligheter att ta sig upp offensivt i plan. Nu måste man hitta andra vägar till att ta sig framåt istället.

Det är inte bara Norlin som måste höja sig i motståndarnas straffområde utan alla måste bli hetare och mer distinkta när det börjar vankas målchanser. Man måste våga trycka dit bollen istället för att hålla på och dutta med bollen eller försöka lämna över ansvaret till någon annan. Våga skjuta, tufft att göra mål (speciellt i motståndarnas straffområde).

Jag lider med Bishesari men när Värnamos planskötare inte klarar av att vattna gräsmattan ordentligt och man tidigt har märkt att bollen fastnar i gräset då måste man spela med lite större marginaler i trängda lägen, speciellt som målvakt. När han blir pressad på det där viset som han blir vid 1-0 är det bara att slå bollen långt istället för att försöka driva med sig bollen. Den här situationen blev såklart oerhört matchavgörande och det känns jäkligt onödigt.

Varför slutade vi helt plötsligt med att slå inlägg när Skjellerup byttes in? Tidigare i matchen kändes det som att vi kom till flertalet fina inläggslägen och att det även var ganska bra kvalitet på inläggen men när (iskalla) Norlin byttes ut och långe Laurs byttes in då började man helt plötsligt rulla runt bollen in absurdum…

Jag gillade några saker som man såg tendenser av i dagens match, speciellt i första halvlek. Billborn har tryckt mycket på träningarna att man vill få in fler spelare centralt speciellt i och runt straffområdet och det tycker jag man såg i matchen idag, att det var fler spelare på plats när det började lukta målchans. Jag gillade också att man vågade slå längre krossbollar, att man nästan i blindo kunde vända upp och slå en lång macka ut mot kanten på andra sidan och räkna med att där fanns det någon som tog emot bollen. Nu blir det en jäkligt tuff bortamatch mot Hammarby i nästa omgång och det hade såklart varit skönt att haft med sig tre poäng in i den matchen men det är bara att gnugga vidare!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier