IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Skärmdump: ifkgoteborg.se

Första gången jag såg en vindsnabb, outtröttlig Emil Salomonsson spela var han högerytter i ett högst mediokert 4-2-3-1-system i Halmstad BK. Ibland spelade han, till kvastarnas stora förtret, anfallare istället för Joe Sise eller Marcus Olsson. Nog om det. Så när jag såg att Blåvitt värvat honom trodde jag att skam gick på torra land. Hade man inte redan bättre yttrar och anfallare i truppen? Där hade jag fel. Utvecklingen på högerbacken är av sällan skådat slag och efter några år längs högerkanten tog han pågatåget hela vägen in i landslaget där det blev några matcher.

Emil minns man kanske främst för hans starka offensiv, som väl var anledningen till att han tog över prenumerationen från Adam Johansson. Med sina 27 mål och 39 assist på 245 tävlingsmatcher i bagaget tog Emil, efter säsongen 2019, med sig flickvän och packning till Japan, där han fortfarande huserar. Han är ett ofta återkommande ämne i diskussioner om hemvändare och där är nog många som gärna ser honom i den Blåvita dressen igen.

Emil har dessutom vid upprepade tillfällen proklamerat sin kärlek till föreningen. Han har dessutom varit en god ambassadör som ofta tagit hand om det yngre gardet. Jag minns själv hur Emil med tårar i ögonen tackade supportrarna efter en betydelselös bortamatch i Örebro. Jag minns att jag tänkte att han visste något som vi andra inte visste, det var som om han hade bestämt sig för att lämna och det förtjänade han naturligtvis.

Det har tyvärr inte blivit något SM-guld för honom, än, och det förtjänar han naturligtvis. En cuptitel har han däremot lyckats ro i hamn.

Grattis, Emil!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier