IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Faksimil: Expressen

Egentligen är det väl så, att Håkan Mild deltar inte i omröstningar, omröstningar deltar i Håkan Mild.

Frågan handlade hela tiden om vem som skulle (våga) utmana Håkan Mild och hur nära den skulle komma eftersom att man visste att Trollhättans store son genom åren vunnit enorm popularitet hos fansen. Somliga minns honom säkert som en riktig pjäs, en grovjobbare. Andra minns Paul Scholes dubbmärken. Jag minns det och passningsspelaren.

Det är enkelt egentligen. Utan Mild hade vi inte firat midsommar i Pontiac Silverdome. Utan mild hade landslaget blivit utan det där bronset. Och utan Håkan Milds fantastiska frisparksfot hade Brolin kanske gått miste om sin plats i världslaget. Men här representerade han faktiskt inte IFK Göteborg till vardags.

1999 års Ärkeängel vann fem SM-guld som spelare. Det blev sammanlagt 16 säsonger i Blåvitt fördelat på tre vändor. Mellan säsongerna i Blåvitt var han proffs i Spanien, England och Schweiz.

Inte nog med att Håkan spelade huvudroller vid fem (FEM!) SM-guld. Han var dessutom med och besegrade Västra Frölunda i det ödesmättade kvalet 2002. Superlativen räcker egentligen inte till och man skulle behöva skriva om svensk grammatik för att på ett värdigt sätt kunna beskriva Håkan Milds storhet.

Jag lyfter på min lilla hatt och tackar för att jag fick uppleva det här. Grattis, Håkan Mild!

Och, nej, jag har inte glömt att han vann ett guld även som sportchef.

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!
DEL 12: Best of 2000 – Högeryttrar!
DEL 13: Best of 2000 – Haitami Aleesami, 2000-talets vänsterback!
DEL 14: Best of 2000 – Intervju med Ragnar Sigurdsson!
DEL 15: Best of 2000 – defensiva/tvåvägs centrala mittfältare!
DEL 16: Best of 2000 – Niclas Alexandersson, 2000-talets högermittfältare!
DEL 17: Best of 2000 – Offensiva mittfältare!
DEL 18: Best of 2000 – Håkan Mild, 2000-talets defensiva mittfältare!

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier