Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bestof2000.png

IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Under den föregående veckan har, sakta men säkert, försvarlinjen mejslats ut. Nu har det äntligen blivit dags att utse det bultande hjärtat i ett klassiskt blåvitt 4-4-2, innermittfältet!

Håkan Mild

FAKSIMIL: Expressen

Hösten 1988 flyttades Håkan Mild upp i Blåvitts A-lag, 17 år gammal. Det blev den första av fyra sejourer som Håkan spelade i Blåvitt. Efter äventyr i Schweiz (93-95), Spanien (96-98) och England (01-02) har har han alltid landat tillbaka till föreningen i sitt hjärta.

Som spelare var ”Tjalle” aldrig någon bländande tekniker, men han kunde springa hur långt som helst och han visste inte bättre än att aldrig någonsin ge upp.

Efter att ha avslutat sin aktiva karriär ett år i förtid för att i en turbulent situation ta över sportchefs-rollen så kan Håkans insats till föreningen summeras till 27 år.

Jakob Johansson

FAKSIMIL: GP:se

Jakob Johansson kom till IFK Göteborg 2007 efter att tidigare ha tränats av Jonas Olsson i FC Trollhättan. Allsvensk debut blev det ganska omgående, redan som 17-åring – förlust Hammarby borta, men som alla minns slutade säsongen med det senaste Allsvenska guldet för vår förening och Jakob är den yngsta spelaren någonsin att förtjäna denna åtråvärda medalj.

För oss fans har ”JJ” gjort sig känd som en eftertänksam och försiktig herre utanför plan, på plan däremot kan han i sina bästa stunder fysiskt dominera sina motståndare och dessutom visa prov på både fin teknik och en ypperlig passningsfot.

Gustav Svensson

FAKSIMIL: GP.se

Gustav Svensson kom till Blåvitt som 14-åring och har därefter arbetat sig upp genom akademin till A-laget. Debut gjorde ”Gurra” 2006 mot GAIS och redan nästa år, guldåret 2007, var han en viktig pjäs på ett ungt Blåvitt mittfält.

”Gurra” bjuder sällan på finter eller teknisk finess med en boll vid fötterna, men en patenterad glidtackling snett bakifrån på en panikslagen motståndare är ett minst lika gott substitut och det är den tekniska specialité ”Gurra” förfinat till perfektion i sitt spel.

May Mahlangu

FAKSIMIL: GP.se

May Mahlangu kom till Blåvitt 2014 från Heif. Det är också den enda säsongen han spelat i föreningen.

Vid tillfället för övergången var May i slutfaserna av att rehabilitera sin avslitna hälsena, kontraktet som skrevs med Blåvitt var kort – endast över innevarande säsong och frågorna var många. Inte minst från Balkander på GP.

Men som så många gånger förr skall det visa sig att Balkander har en otillfredsställande bedömningsförmåga när allt kommer kring. May gör en kanonsäsong, på 32 matcher mäktar han dessutom med nio mål och vi har fortfarande hans fart, arbetskapacitet och lekfulla spelstil på näthinnan.

Trots att rykten har förekommit om en återkomst har han förblivit en hägring för den Blåvita supporterskaran.

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!
DEL 12: Best of 2000 – Högeryttrar!
DEL 13: Best of 2000 – Haitami Aleesami, 2000-talets vänsterback!
DEL 14: Best of 2000 – Intervju med Ragnar Sigurdsson!
DEL 15: Best of 2000 – defensiva/tvåvägs centrala mittfältare!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier