IFK Göteborg har firat 100 år, en finansbubbla har spruckit, sossar och moderater har turats om att regera landet och tio tränare har kommit och gått med taktiktavlor och nya idéer på Kamratgården. Nu när Coronapandemin skaffar sig ett hårdare grepp om landet känns det som ett bra tillfälle för oss att bjuda på den ultimata Blåvita elvan under 2000-talet!

Vi i BaraBen-redaktionen har under ett par hektiska dagar tagit fram fyra spelare till varje position i ett urklassiskt 4-4-2. Efter en hel del skrik, bråk och tårar har vi nu enats om vilka spelare som får den ofantliga äran att delta – men – arbetet har bara börjat, det är DU som avgör vem som föräras med en plats i den ultimata Blåvita elvan på 2000-talet!

Skärmdump: gp.se

Thomas Rogne, denna gigant bland giganter. 194 cm långe Rogne kom från Wigan och till GP sa han att han var otroligt stolt över att få möjligheten att spela i en så stor klubb som Blåvitt. Och som han spelade.

Den hårdföre men ack så elegante mittbacken satte skräck i motståndarna med sin kompromisslösa spelstil. Han hade ett sätt att leda genom att spela och sådant är så otroligt viktigt. När Rogne spelade var det som att man tänkte att det faktiskt inte gick att göra mål på Blåvitt, som om han hade etsat fast sin blick i motståndarna och skrämt dem från att alls våga göra sitt bästa. Så bra var han.

Sen kom den. Skadan. Rogne hittade väl aldrig riktigt tillbaka till samma form som innan skadan och misskött ekonomi ledde till att hans lagkamrater blev sämre och han lämnade utan att vinna den där SM-medaljen han var så nära att lägga vantarna på.

Grattis och välkommen åter, Thomas!

DEL 1: Best of 2000: Corona Edition!
DEL 2: Best of 2000: Målvakter!
DEL 3: Best of 2000: Högerbackar!
DEL 4: Best of 2000 – Bengt ”Bengan” Andersson, 2000-talets målvakt!
DEL 5: Best of 2000: Mittbackar del 1!
DEL 6: Best of 2000 – Emil Salomonsson, 2000-talets högerback!
DEL 7: Best of 2000 – Mittbackar del 2!
DEL 8: Best of 2000 – Thomas Rogne, 2000-talets mittback (del 1)!

DEL 9: Best of 2000 – En segerintervju med en glad Emil Salomonsson
DEL 10: Best of 2000 – Vänsterbackar!
DEL 11: Best of 2000 – Ragnar Sigurdsson, 2000-talets mittback (del 2)!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier