SLUTET (DEL 3). Få namn betyder lika mycket i den blåvita spelarhistorien som Hysén. Den här bloggen är döpt efter 1980-talets legendar Glenn Hysén, vars farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade i IFK Göteborg på 1930-talet, medan hans far, Kurt Hysén, gjorde några matcher i IFK:s B-lag. Glenns son Tobias har under det senaste decenniet varit en av IFK Göteborgs absolut mest tongivande spelare och representerar föreningens hjärta på ett svårslaget vis både på och utanför planen.

Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan. Dagens hyllning kommer från Daniel Andrén, ny BaraBen-skribent och amatörskådespelare. 

Jag fick frågan om att skriva den här texten och tackade ja direkt. Främst för att Tobias Hysén betytt mycket för mig och mitt supporterskap. Mer om det längre ner i texten.

Det bär emot att skriva den här texten för att jag hade gärna sett dig spela några år till. Men, inget varar för evigt. Först skratt, sen tårar.

Jag har några Jag mötte Lassie-ögonblick. Jag såg dig på Liseberg en gång. Min fru undrade vad jag stod och tittade så beundrande på. Jag svarade och försökte sluta titta. Underförstått, från min frus synvinkel: hitta någon som ser på dig på samma sätt som min man ser på Tobias Hysén.

Till det väsentliga. Jag är stolt att vara supporter till ditt lag. Inte bara för att du är snabb, målfarlig, funktionellt teknisk och alla de andra bitarna som gjort dig till en riktigt fin fotbollsspelare. Utan även för den du är utanför planen.

Jag vill säga tack för att du fick mig att heja på IFK Göteborg. Hade det inte varit för dig så hade jag inte gått på så många matcher. Jag har till och med åkt på bortamatcher, något som jag tänkt att jag aldrig skulle göra.

Tack för att du varit den finaste ambassadör Blåvitt kan tänka sig. Många saker som du gjort har du sett som självklarheter. Men det är inte självklart, för alla, att svara förtvivlade föräldrar på Twitter. Att lova bort matchbiljetter till människor man aldrig träffat.

Tack för alla mål.

Tack för att du stannat kvar under så många år, trots lukrativa anbud. Kina borträknat, men även här agerade du snyggt.

Jag har varit förbannad. På Erik Hamrén, Lennartsson, Poya, Lagerbäck, Stahre för de gånger du stått utanför startelvor eller blivit utbytt. Men aldrig något gnäll i media från dig. Aldrig.

Och det är nog därför, Tobbe, som jag tycker så mycket om dig. Du sätter laget före jaget i en tid där färre gör just det. 

Jag är glad att vi lever samtidigt, jag och du och att jag, på avstånd, fått nöjet att följa din fina karriär.

Tack!

LÄS ÄVEN: Del 1 – ”Tack Tobbe, du är facit” av Erik Nilson.
LÄS ÄVEN: Del 2 – ”Tack för allt du gjort” av Irma Flores Bertilsson.
LÄS ÄVEN: Del 3 – ”Tack för allt, Tobbe!” av Daniel Andrén.
LÄS ÄVEN: Del 4 – ”Gentlemannen Tobias Hysen.” av Marcus Schött.
LÄS ÄVEN: Del 5 – ”Tack Tobbe” av Henrik Löfqvist.
LÄS ÄVEN: Del 6 – ”En hyllning till Tobias Hysén!” av Pontus Farnerud
LÄS ÄVEN: Del 7 – ”Att minnas en ängel… ” av Daniel Bernmar.
LÄS ÄVEN: Del 8 – ”De tio största Blåvitt-profilerna” av Robert Laul.
LÄS ÄVEN: Del 9 – ”Jag kramade Tobbe och skrek” Giuliano Adaglio.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier