SLUTET. Få namn betyder lika mycket i den blåvita spelarhistorien som Hysén. Den här bloggen är döpt efter 1980-talets legendar Glenn Hysén, vars farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade i IFK Göteborg på 1930-talet, medan hans far, Kurt Hysén, gjorde några matcher i IFK:s B-lag. Glenns son Tobias har under det senaste decenniet varit en av IFK Göteborgs absolut mest tongivande spelare och representerar föreningens hjärta på ett svårslaget vis både på och utanför planen. Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan.

Det enda namntrycket som känns rätt.

I går var det på dagen elva år sedan IFK Göteborg senast tog SM-guld. Jag kommer ihåg den dagen väldigt väl. Från att jag vaknade och kände ett nervöst pirr i magen till att jag sprang in på Ullevis blöta gräsmatta i ren eufori.

Jag är född 1990, så jag är tyvärr lite för ung för att minnas guldåren under 90-talet. För mig har 2007 således hängt kvar som året med stort å.

Kanske för dig också, Tobbe?

För tyvärr blev det inte mer än ett SM-guld för dig med Blåvitt. Även om du också fick vara med och ta två cupguld.

Men det spelar egentligen mindre roll. För under alla dina matcher med IFK har du varit facit. Facit för hur en fotbollsspelare ska spela, uttala sig och bete sig.

På onsdag ska jag stå på bortaläktaren på Tele2 och heja fram Blåvitt mot ett av dina ”andra lag”. Jag vet att ditt hjärta till största del är blåvitt, men jag förstår såklart att det finns en skvätt blårandigt i det. Och det säger väldigt mycket om dig som fotbollsspelare och person att många djurgårdare hyllade dig när du meddelade din pension som spelare.

För du är en empatisk, solidarisk och varm person. I nästan varje match hjälper du en motståndare upp. Utanför planen står du upp för de svaga. Din kamratskap når långt utanför den blåvita familjen. Du är en förebild som alla unga fotbollsspelare borde lära sig av.

Om IFK Göteborg någonsin får fram en spelare som är hälften av den du är är jag nöjd. Tack för allt du har gjort för vår klubb.

LÄS ÄVEN: Del 1 – ”Tack Tobbe, du är facit” av Erik Nilson.
LÄS ÄVEN: Del 2 – ”Tack för allt du gjort” av Irma Flores Bertilsson.
LÄS ÄVEN: Del 3 – ”Tack för allt, Tobbe!” av Daniel Andrén.
LÄS ÄVEN: Del 4 – ”Gentlemannen Tobias Hysen.” av Marcus Schött.
LÄS ÄVEN: Del 5 – ”Tack Tobbe” av Henrik Löfqvist.
LÄS ÄVEN: Del 6 – ”En hyllning till Tobias Hysén!” av Pontus Farnerud
LÄS ÄVEN: Del 7 – ”Att minnas en ängel… ” av Daniel Bernmar.
LÄS ÄVEN: Del 8 – ”De tio största Blåvitt-profilerna” av Robert Laul.
LÄS ÄVEN: Del 9 – ”Jag kramade Tobbe och skrek” Giuliano Adaglio.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier