SLUTET (DEL 6). Få namn betyder lika mycket i den blåvita spelarhistorien som Hysén. Den här bloggen är döpt efter 1980-talets legendar Glenn Hysén, vars farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade i IFK Göteborg på 1930-talet, medan hans far, Kurt Hysén, gjorde några matcher i IFK:s B-lag. Glenns son Tobias har under det senaste decenniet varit en av IFK Göteborgs absolut mest tongivande spelare och representerar föreningens hjärta på ett svårslaget vis både på och utanför planen. Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan.

Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan. Kvällens hyllning kommer från Pontus Farnerud, före detta svensk landslagsman, mångårigt utlandsproffs men kanske framförallt Blåvit spelare och för alltid Ängel!

Att komma till IFK Göteborg efter alla mina år utomlands var som att komma hem. Atmosfären på Kamratgården och så många människors kärlek till klubben. Kanske mest av alla personifierat av dig Tobbe, alltid mån om att alla ska må bra och alltid med en längtan i bröstet om att snart skiner Poseidon igen.

Det var du som stod längst fram och visade vägen, det var du som var gladast och skrek högst efter våra vinster och det var du som tog åt dig mest när vi inte vann. Oavsett vad så stod du alltid längst fram, rakryggad och stolt över att få bära den blåvita tröjan, det kallar jag klubbkänsla, klubbhjärta och passion, att du gjort över över 100 mål och avgjort några matcher gör ju inte saken sämre…

När jag slog in den avgörande straffen i cupfinalen på Friends 2013 mot Djurgården var du en av dom som var först framme i mina armar (inte så konstigt med tanke på din snabbhet). När jag gick igenom mina skadeproblem var du alltid stöttande. När jag, som alla i laget redan visste, på hösten gjorde min sista match och blev utbytt i slutet av matchen på Gamla Ullevi med tårar på kinden och hjärtat i brand, då vi efter vinst mot IFK Norrköping säkrade tredjeplatsen efter en på många sätt fin men också smärtfylld säsong så var det du som stod där när jag gick ut och kramade mig…

Jag har spelat med många duktiga spelare men få med din tydlighet i dina löpningar, din känsla för målet och din vänsterfot som kan lägga bollarna lite var du vill. I kombination med din inställning att alltid vilja vinna, att hata att förlora och alltid sätta klubben och laget i första hand är du unik. Om man hissat tröjor i fotboll hade din hängt i taket vid sidan om din pappas. På vägnar av alla som älskar Blåvitt,  tack för allt Tobbe!

/Pontus Farnerud
(@farnerud_p)

LÄS ÄVEN: Del 1 – ”Tack Tobbe, du är facit” av Erik Nilson.
LÄS ÄVEN: Del 2 – ”Tack för allt du gjort” av Irma Flores Bertilsson.
LÄS ÄVEN: Del 3 – ”Tack för allt, Tobbe!” av Daniel Andrén.
LÄS ÄVEN: Del 4 – ”Gentlemannen Tobias Hysen.” av Marcus Schött.
LÄS ÄVEN: Del 5 – ”Tack Tobbe” av Henrik Löfqvist.
LÄS ÄVEN: Del 6 – ”En hyllning till Tobias Hysén!” av Pontus Farnerud
LÄS ÄVEN: Del 7 – ”Att minnas en ängel… ” av Daniel Bernmar.
LÄS ÄVEN: Del 8 – ”De tio största Blåvitt-profilerna” av Robert Laul.
LÄS ÄVEN: Del 9 – ”Jag kramade Tobbe och skrek” Giuliano Adaglio.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier