SLUTET (DEL 7). Få namn betyder lika mycket i den blåvita spelarhistorien som Hysén. Den här bloggen är döpt efter 1980-talets legendar Glenn Hysén, vars farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade i IFK Göteborg på 1930-talet, medan hans far, Kurt Hysén, gjorde några matcher i IFK:s B-lag. Glenns son Tobias har under det senaste decenniet varit en av IFK Göteborgs absolut mest tongivande spelare och representerar föreningens hjärta på ett svårslaget vis både på och utanför planen. Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan.

Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan. Kvällens hyllning kommer från Daniel Bernmar, Blåvit supporter och äldrekommunalråd för Vänsterpartiet med ansvar för idrott-, förening- och demokratifrågor i Göteborg

Tobias Hysén kommer finnas i varje blåvitt hjärta för lång tid framöver. Tillsammans med andra blåvita profiler har han blivit en del av den här stan. Vi kan beskriva vad han åstadkommit på planen, men vi kan aldrig sätta ord på vad han gjort för laget.

Minnet är ofta mer rörligt än vi tror. – Minns du den grejen mot Gais 2009, jävla snyggt! Utbrister en kamrat, jag skakar på huvudet. Just det minnet har inte jag. Med Tobias Hysén är det inte heller varje enskilt mål eller snygg forcering som fastnar. Det är känslan. Känslan av en ängel, en spelare som gett allt för sitt lag.

Kanske är den känslan ändå mest rotad i de där tidiga åren i Blåvitt. Hyséns första säsonger sitter kvar starkast. Min kamrat som försökte åkalla ett minne från 2009 kanske är något på spåren. Något jag verkligen minns är matchen mot Djurgården tidigt på säsongen. På ett fullsatt, och nybyggt, Gamla Ullevi förödmjukade Blåvitt ett svagt Djurgården, Tobias Hyséns gamla klubb. Tobbe gjorde två av totalt sex mål.

Hela den säsongen satte Tobbe en ton som har burit honom genom åren i Blåvitt. Det är som han spelade då som jag kommer minnas honom mest för. Det är också i det Blåvitt hans talang och vilja kom mest till rätta. Alla löpningar på långbollar som han med knivskarp precision tog emot och skickade iväg mot mål. Löpningarna som forcerade försvaret och skrev in honom i vårt gemensamma kanon. Ett kanon han delar med fler Hysén.

Hur många matcher jag än tänker tillbaka på så är det känslan av en ängel som fastnar. Han har gett allt, i glädje och i sorg, precis som andra Hyséns före honom. Inte bara på planen utan också utanför den. Alltid stöttat andra som behövt en stark hand att hålla i. En spelare som gett allt för sitt lag men också för andra! Jag är övertygad om att den starka handen kommer fortsätta verka länge även utanför Gamla Ullevis gräsmatta.

Tack Tobbe och lycka till i allt du förtar dig i framtiden!

Daniel Bernmar

@DanielBernmar

LÄS ÄVEN: Del 1 – ”Tack Tobbe, du är facit” av Erik Nilson.
LÄS ÄVEN: Del 2 – ”Tack för allt du gjort” av Irma Flores Bertilsson.
LÄS ÄVEN: Del 3 – ”Tack för allt, Tobbe!” av Daniel Andrén.
LÄS ÄVEN: Del 4 – ”Gentlemannen Tobias Hysen.” av Marcus Schött.
LÄS ÄVEN: Del 5 – ”Tack Tobbe” av Henrik Löfqvist.
LÄS ÄVEN: Del 6 – ”En hyllning till Tobias Hysén!” av Pontus Farnerud
LÄS ÄVEN: Del 7 – ”Att minnas en ängel… ” av Daniel Bernmar.
LÄS ÄVEN: Del 8 – ”De tio största Blåvitt-profilerna” av Robert Laul.
LÄS ÄVEN: Del 9 – ”Jag kramade Tobbe och skrek” Giuliano Adaglio.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue
Kategorier