SLUTET (DEL 4). Få namn betyder lika mycket i den blåvita spelarhistorien som Hysén. Den här bloggen är döpt efter 1980-talets legendar Glenn Hysén, vars farfar Erik Hysén och farfars bror Carl Hysén spelade i IFK Göteborg på 1930-talet, medan hans far, Kurt Hysén, gjorde några matcher i IFK:s B-lag. Glenns son Tobias har under det senaste decenniet varit en av IFK Göteborgs absolut mest tongivande spelare och representerar föreningens hjärta på ett svårslaget vis både på och utanför planen. Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan.

Det här är vår hyllningsserie till honom inför att Tobbe nu lägger skorna på hyllan. Kvällens hyllning kommer från Marcus Schött!

Vem vill inte ha Tobias Hysen i sitt eget lag? Få spelare har den gentlemannaauran som Tobbe har, högt respekterad av både motståndarfans och egna fans men även av motståndarlag. Spelaren och människan Tobias Hysen kommer vara mycket saknad när man sparkar igång säsongen 2019 men var sak har sin tid och nu sa både kroppen och huvudet ifrån. Jag hoppas innerligt att Tobbe får avsluta på ett snyggt sätt och att han nätar i någon av de matcherna som är kvar.

Sen önskar jag att man kan hitta en roll 2019 för Tobias i IFK Göteborg för han hör verkligen hemma i klubben. Så när Tobbe spelar sin sista hemmamatch nu på söndag så kommer det kännas lite vemodigt men jag kommer alltid att minnas ditt klubbhjärta där du alltid sätter laget för jaget.  Och det är för mig det största man kan göra i ett lag.

Tillägnad till nummer 7 i IFK Göteborg, Tobias Hysen.

/Marcus Schött
(@marcusschott)

LÄS ÄVEN: Del 1 – ”Tack Tobbe, du är facit” av Erik Nilson.
LÄS ÄVEN: Del 2 – ”Tack för allt du gjort” av Irma Flores Bertilsson.
LÄS ÄVEN: Del 3 – ”Tack för allt, Tobbe!” av Daniel Andrén.
LÄS ÄVEN: Del 4 – ”Gentlemannen Tobias Hysen.” av Marcus Schött.
LÄS ÄVEN: Del 5 – ”Tack Tobbe” av Henrik Löfqvist.
LÄS ÄVEN: Del 6 – ”En hyllning till Tobias Hysén!” av Pontus Farnerud
LÄS ÄVEN: Del 7 – ”Att minnas en ängel… ” av Daniel Bernmar.
LÄS ÄVEN: Del 8 – ”De tio största Blåvitt-profilerna” av Robert Laul.
LÄS ÄVEN: Del 9 – ”Jag kramade Tobbe och skrek” Giuliano Adaglio.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier