Fotbolldirekt.se gick igår ut och avslöjade att IFK Göteborg fruktar ännu ett minusår och att som konsekvens av det är affären för att köpa loss Giorgi Kharaishvili i fara. Man menar på att IFK är långt under publikbudget och att en satsning på Giorgi kan leda till ytterligare ett minusresultat och det vill man enligt Fotbolldirekt.se inte riskera. Man skriver också att man bl.a. sökt IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson för en kommentar men inte fått något svar. Jag tog därför tillfället i akt att söka Max för att reda ut frågan, stämmer det verkligen att Blåvitt kanske inte har råd att köpa loss Giorgi? Jag mejlade Max och fick svar inom bara ett par minuter.

Max svarar att han blev förbannad när han läste Fotbolldirekts artikel, Blåvitt har inte vid något tillfälle uttryckt att den affären skulle vara något problem utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Han tillägger att det är undermåligt av Fotbolldirekt att gå ut och spekulera på det viset för att ”tjäna klick”. Max menar också på att deras ”försök att nå honom” för en kommentar inte har varit speciellt seriösa, ett eller två telefonsamtal i den här branschen fungerar inte, hade de verkligen varit intresserade av en kommentar kunde de ha skickat ett sms eller ett mejl. Som sagt jag själv fick svar på bara ett par minuter efter att jag mejlat Max. Svaret från Max på min ursprungliga fråga om han kunde lugna oroliga supportrar angående affären med Giorgi löd på följande vis:

Nej jag kan inte se några ekonomiska hinder för att vi ska lösa optionen. Vi har en struktur och ett avtal som är tydligt i HUR vi går tillväga och den följer vår process med att utvärdera nuvarande säsong och byggandet för kommande.

Giorgi har, enligt min egen mening, varit ett av få glädjeämnen den här säsongen så efter Max förtydligande räknar jag kallt med att Giorgi representerar IFK Göteborg även 2019.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier