Ibland är det så underbart härligt att vara Blåvit supporter…

Matchens…

Prestation stod Lasse Vibe för när han i den tionde minuten tar emot bollen, vänder upp och så ”enkelt” lägger in bollen i bortre hörnet. Han kom in matchotränad i Blåvitts trupp för ett par veckor sedan och går in och levererar på absolut högsta allsvenska nivå mer eller mindre med en gång. Wow!

Glädjeämne var i mitt tycke att defensiven mer eller mindre var felfri. Helsingborg skapade, förutom målet, i princip inte en enda målchans. Ibland kanske man spelade lite väl enkelt när man la ut bollar till inkast som man kunde hanterat på ett bättre vis men hellre det och att man får självförtroende i defensiven än att man i backlinjen ska spela med små marginaler och istället ge bort bollen som Helsingborg gjorde.

Utropstecken var Alhassan Yusuf. Denna unga talang som i supporterkretsar har blivit rejält hypad går in i sin första allsvenska match från start och blir matchens spelare. Han visade ingen nervositet, inga tveksamheter utan han gick in på plan och ägde Ullevi från minut ett. Det ska bli fantastiskt spännande att följa den här unga mannen!

Frågetecken var INTE André Calisir. Jag har ifrågasatt honom tidigare under säsongen men igår tycker jag att han var klockren, han spelade enkelt och hårt och från läktarhåll såg det ut som att han låg rätt i positionsspelet matchen igenom. Hatten av!

Clown var en av de assisterande domarna som inte hade en av sina bästa dagar. I början av andra halvlek missar han hur Helsingborgs målvakt tappar ut bollen över kortlinjen, något som ALLA på hela Ullevi såg. Några minuter efter det vinkar han offside på ett inkast, på inkast kan det, som alla vi andra vet, inte bli offside. När en domare inte verkar ha koll på regelboken underminerar det tyvärr hans insats under hela matchen. Som tur var fick hans uppenbara misstag ingen påverkan på matchen.

Jag vill avsluta det här inlägget med att påminna om mitt initiativ #SwishaVidVinst där jag själv lovar att sponsra Blåvitt med en hundring för varje allsvensk vinst under årets säsong och där jag utmanar alla Blåvita Kamrater att göra samma sak (eller valfri summa). Utmana era vänner och bekanta och lägg upp en skärmdump av er sponsring i era sociala medier!Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier