Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Kalmar FF kommer Erik Nilson och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Eriks elva

Många skador i truppen, även om en del också är tillbaka. Tråkigt för Barny att åka på en så pass tuff skada. Jag tänkte stolpa upp min elva lite tydligare den här gången.

Målvakt: Även om greken gjorde en helt ok match mot Helsingborg ställdes han inte inför några tuffa situationer egentligen. Släppte reduceringen ganska enkelt. Vore skönt om han kunde hålla nollan den här gången, det älskar man som keeper (jag är korpenmålis).

Försvar: Inga förändringar av den enkla anledningen att det funkade bra senast. Ville peta Calisir, men då studsade han tillbaka och gjorde en stabil insats. Kanterna har varit viktiga för oss, och jag tycker framför allt att Seb har hittat sin roll perfekt i de senaste matcherna. Fortsätt så!

Mittfält: Lite svårare att välja spelare ju längre upp i banan man kommer. Väljer ändå en defensiv August, en offensiv Paka och en Hasse i form. Tror att den sistnämnde passar bättre lite längre ner, även om han gjorde det fantastiskt som vänsterytter mot HIF. En del snackar om Adil Titi från start. Jag gillar Adil och tror att han kan få speltid den här säsongen, men tycker att han ska börja med inhopp.

Anfall: Ingen Söder i min elva. Ser inte hur varken Vibe eller Nygren kan petas och tycker att Giorgi har mer spets än Robin när vi förhoppningsvis ska föra matchen. Min tanke är att Giorgi skär in från vänster och skjuter i mål med högern och att Benjamin skär in från höger och skjuter i mål med vänstern. Vår offensiv är verkligen vår starkaste lagdel just nu.

Tycker du att Eriks elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Daniels elva

Efter måndagens fest mot Helsingborg vill man ju göra så små förändringar som möjligt. Helst inga alls naturligtvis, men skador tvingar oss att göra vissa justeringar. Bortamatch i Kalmar är alltid tufft, och den här gången är naturligtvis inget undantag. Det kommer antagligen bli riktigt tufft att vända hem med tre pinnar i morgon, sett till förutsättningarna. Men den här 4-2-3-1/4-3-3-uppställningen tror jag på.

Målvakt: Anestis fortsätter naturligtvis i målet, trots att jag tycker att han har en del kvar att bevisa. Kommer han att vinna några matcher åt oss i år?

Försvar: VW går från klarhet till klarhet och så gör även Ohlsson, om än på en högre nivå. Vilken spelare Ohlsson har blivit och vilket psyke han måste ha. Spelar som en kapten, med pulserande hjärta utanpå tröjan. Han ser heller inte det minsta trött ut. KDG får vikariera för Calisir som jag flyttar upp ett snäpp. Starfelt var fin senast och när han får fokusera på det han är bra på – att spela försvarsspel – håller han faktiskt en riktigt hög nivå.

Mittfält: På mitten vill jag se Calisir och Erlingmark som defensiva mittfältare. Jag ser ingen annan lösning. Möjligen kunde Hasse tagit en plats där, men han var så fantastiskt fin på kanten och bör få fortsätta där. Paka är naturligtvis given som mittfältsspets. Visst, här kan man argumentera för att fina fötter saknas, men jag hade inte vågat chansa med att sätta en oprövad debutant här från start i ett så här tidigt skede av serien mot ett lag vi behöver ta poäng av.

Anfall: Hasse måste få chansen att fortsätta efter den insatsen. Giorgi och Söder får sitta på bänken och de erbjuder ju fantastiska alternativ för Poya om något skulle behöva ändras. Vibe: motivering, behövs det? Nygren: tokgiven och han ska spela varenda minut, även om Berg skulle dimpa ner som ett brev på posten i sommar. Vilken guldklimp.

Det finns alla förutsättningar för en fin kväll i Kalmar i morgon. 

Tycker du att Daniels elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier