Först och främst fan vad skönt med en seger, fan vad skönt med tre poäng! Man kan prata hur mycket som helst om bra prestationer men i slutändan måste man också backa upp sina ord och sina prestationer med faktiska poäng. Idag stod man för en bra prestation som också ledde till tre poäng, check, check!

Blåvitt gör en spelmässigt mycket, mycket bättre första halvlek än Kalmar och det är klart att det är positivt att vara det dominerande och bättre laget men det är väldigt frustrerande att spelet inte leder till fler vassa målchanser och att chanserna man faktiskt skapar inte genererar några mål. Att Kalmar då direkt i andra halvlek bjuder Blåvitt på årets mest klara målchans och att Santos och Mucolli tar väl hand om gåvan känns såklart oerhört skönt.

Mucolli är oerhört viktig för Blåvitts spel och han levererar det matchavgörande målet idag så då ska det väl mycket till för att jag ska ägna en punkt till att gnälla på Arbnor? Well, låt mig kalla det konstruktiv kritik istället för gnäll… För att nå en nivå högre i sitt spel måste Mucolli på ett bättre vis börja värdera när han ska gå på avslut och när han istället ska söka en annan lösning. Självfallet ska Mucolli ta avslut, våga skjuta – tufft att göra mål och så vidare men då och då kanske han istället ska tänka, våga passa – tufft att stå för assist. Med det sagt, Mucolli är en fantastisk fotbollsspelare och jag är oerhört glad över att han spelar i den Blåvita tröjan.

Jag älskar att man försöker (och lyckas med) att bygga upp sitt spel bakifrån men jag blir lika nervös varje gång som motståndarna kommer nära i sin press när Bishesari och gänget trillar boll i och runt eget straffområde. Man ska såklart fortsätta med det här och nån gång här och där kommer det såklart leda till misstag, vi får bara hoppas att det då inte blir lika matchavgörande som Kalmars klantiga bolltrillande idag.

Bishesari hade kanske inte sin mest defensivt aktiva dag i sitt liv som målvakt men han måste ändå lyftas fram efter dagens hållna nolla. Det här är en 18-årig grabb som kastats in i hetluften i en storklubb som inte har mått bra på många år. Trots det sprider han ett oerhört lugn runtomkring sig. Han är högst delaktig i att Blåvitt vågar starta uppbyggnadsspelet på det vis som man har valt att göra den här säsongen, han är oerhört trygg med fötterna och den tryggheten sprider sig till hela laget som inte har några som helst problem att involvera sin målvakt i spelet. Han läser spelet väldigt bra och avstyr en del problem redan innan de hinner bli ett problem. Idag plockar han ner bollarna som kommer i hans närhet och han äger tydligt sitt straffområde. Kör på bara Elis, det här har du!

Det är väldigt lätt att gnälla på domarna efter en match och det är kanske inte efter en seger som man som supporter allra bäst visar storhet genom att lyfta fram domaren och hans team men jag måste säga att jag tycker att Joakim Östling stod för en riktigt stabil insats idag. Han höll en jämn och bra nivå, han blåste inte sönder matchen men han gav inte heller bort kontrollen genom att släppa för mycket. Självfallet finns det situationer här och där som man kan diskutera men det går såklart inte att helt komma ifrån. Bra jobbat idag Joakim!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier