Det är såklart jäkligt surt att vi åker ur Svenska Cupen. Djurgårdens seger är inte på något vis orättvis, man var helt enkelt det bättre laget men trots det hade jag ändå mest positiva anteckningar i mitt block fram till att Djurgården gjorde sitt första mål. Med det i bakhuvudet ska jag ändå försöka att se glaset som halvfullt inför framtiden och på något vis koppla bort avslutningen av matchen.

Malick Yalcouye är fan sensationellt bra. Jag såg honom både i match och i träning när han var här och provspelade sommaren 2022 och redan då såg jag en spelare som verkligen stack ut. Att han skulle gå in och leverera såhär bra dock så pass snabbt hade jag inte förväntat mig. Han är bäst på plan i det Blåvita laget och bidrar med fart och kvalitet både i det offensiva och det defensiva spelat. Det är klart att man ibland märker av att han är lite oslipad men vafan grabben är nyss fyllda 18 år, har flyttat till ett nytt land, en helt ny kultur, till ett språk som han inte behärskar (inte heller engelska) och till ett helt nytt lag med sitt sätt att spela fotboll och att han då visar upp den här kvaliteten det är fan sensationellt.

Andreas Pyndt erbjuder något helt annat än vad Carlén gjorde i rollen som nummer sex. Han har en helt annan bollbehandling, en helt annan blick för spelet, ett helt annat passningsspel och ett helt annat flyt i sitt spel. Jag tror att vi kommer ha väldigt mycket nytta av Pyndt under våren och hoppas att man redan nu arbetar på någon sorts förlängning av hans vistelse i Blåvitt.

Jag tycker mig se tendenser till ett annat typ av spel från Blåvitts sida nu en bra bit in på försäsongen. Det är verkligen inget självspelande piano men jag tycker att man ser ett annat typ av uppbyggnadsspel där man jobbar sig mer metodisk upp i banan och att man även runt offensivt straffområde försöker hitta andra lösningar än vad man gjort förut. Vi förlorar ju med 3-0 så det är ju uppenbart att det inte var tillräckligt i den här matchen men jag försöker som sagt att jobba med det halvfulla glaset inför framtiden…

Mitt i all denna (troligtvis orimliga) positivism måste jag ändå gå in och ifrågasätta Jens bytesbonanza en bit in i andra halvlek. Det annonserades att fyra fräscha spelare skulle in på samma gång. Då trodde väl jag kanske att det skulle bli en mer offensiv balans i laget. Istället byter han ut tre fjärdedelar av backlinjen. Om det inte ligger några skador/känningar till grund för dessa byten kan jag tycka att det var oerhört märkliga byten. Det blev rörigt med en gång och det är väl inte direkt konstigt? Och om nu en mittback nödvändigtvis skulle ut varför ta ut ledaren i backlinjen i form av Gurra? Och om man nu ville ha in Emil på plan varför flyttar man då inte upp den hetare Santos ett steg i banan till förmån för den iskalla Oscar Pettersson? Nej du Jens här har du en del att förklara för oss lekmän som satt med en förvånad blick framför matchen…

Apropå då denna Oscar Pettersson, om han inte tar och höjer sig flera snäpp framöver får man nog börja överväga att flytta upp Santos på en offensiv position igen för det håller inte att vi bara har en kant som kan leverera i den offensiva riktningen. Visst får Oscar inte spela på sin normala högra sida men så jäkla mycket sämre kan han inte bli bara för att han får utgå från vänsterkanten? Nej, kom igen nu Oscar. Visa nu upp varför halva Allsvenskan var ute efter dig under Silly Season!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier