Ja det här var ju en aning skakigt men tre poäng är tre poäng och vi har fortfarande chansen att ta oss vidare från gruppspelet. Någonstans är ju det allt som räknas när det är tävlingsmatch.

Jag har svårt att se varför Wendt går före Emil som högerback. Att Wendt inte är den snabbaste ytterbacken i Allsvenskan är ju tämligen uppenbart och när han då spelar på den, för honom, ovana högerkanten blir han än mer utsatt. Rörelsemönstret på högerkanten blir inte helt naturligt och då blir det svårare för honom att kompensera bristen på snabbhet med erfarenhet och smartness. Det blev väldigt tydligt i samband med straffen och hur det räckte för den kvicka spelaren från div 1 att helt sonika bara springa rakt fram i hög fart för att såra Wendt och det Blåvita försvaret.

Presspelet ska ju vara Blåvitts signum men det var oroväckande tafatt mot dessa semiamatörer från Södertälje. Att man inte lyckas störa Nordic mer än vad man gör i deras uppbyggnadsspel är helt enkelt inte okej. Det kändes som att Blåvitt hade svårare att ta sig ur Nordics press än vice versa.

Det pratas om att vi ska bli mer trygga i vårt passningsspel den här säsongen men idag såg det stundtals väldigt slarvigt ut. Vi kan väl egentligen bara konstatera att det finns en hel del att jobba med framöver…

Det här var ju såklart en skitinsats och Blåvitt är inte det första laget som haft stora problem mot lag från lägre divisioner och man lär inte vara det sista laget som har det heller så vi behöver ju inte döma ut Blåvitts chanser den här säsongen baserat på dagens match men det är klart att det hade varit gött med en rejäl överkörning från Blåvitts sida.

Jag var på plats under några träningar och en träningsmatch för ett par säsonger sedan när Malick Yalcouye var här och provspelade och jag var då grymt imponerad av den spensliga grabbens insatser. Jag sa med en gång att det var en spelare man borde plocka in i truppen om tillfälle gavs och idag gör han tävlingsdebut för IFK Göteborg. Ska vi hitta några ljusglimtar från dagens match får det nog bli Malick för visst såg han riktigt spännande ut under sitt inhopp? Han ska bli väldigt intressant att följa framöver.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier