Då kan man äntligen, äntligen pusta ut och lägga den här skitsäsongen åt handlingarna. Man har slitits mellan hopp och förtvivlan under hela säsongen och dagens match speglade detta oerhört bra. Ångesten var total här hemma i soffan, klumpen i magen blev bara större och större. Jag pallade inte att kolla när straffen skulle slås och när väl Carlén satte bollen i nät då brast det totalt och tårarna bara flödade. Det är i stunder som de här som man verkligen, verkligen känner av hur mycket Blåvitt betyder. Tack grabbar för att ni till slut löste det men snälla, snälla låt nästa säsong bli något helt annat.

Trots att Blåvitt löste kontraktet till slut kan den här säsongen inte beskrivas som något annat än ett monumentalt misslyckande. Man kommunicerade att man nu hade muskler att göra en satsning, det skulle definitivt nosas mot Europaplatser. Men ganska snabbt märkte man att det var något som inte stämde. Man gav den högst begränsade Stahre möjligheten att vara en del av den här satsningen, han skulle få möjligheten att visa att han kunde utveckla laget och lyfta det till nästa nivå men tålamodet var kort och man valde att sparka honom utan att ha någon ersättare i siktet. Man gjorde ett par prestigevärvningar i form av exempelvis Trondsen och Hagen men det blev mest mellanmjölk som bäst. Den ena skickades iväg och den andra har mestadels värmt bänk. Med tanke på hur säsongen har utvecklats måste frågan ställas om Mild, Berkling och Stig ska skeppas iväg och om Ola ska få vara delaktig i att sätta en annan organisation? Jag lutar nog åt att (minst) de här tre gubbarna behöver lämna Blåvitt och att de gör det så fort som möjligt.

Ser vi till truppen behöver även den byggas om ganska rejält. Vi vet redan nu att Berg inte kommer fortsätta och det är väl inte helt överraskande om även Wendt lägger skorna på hyllan. Sen har vi ett gäng spelare som borde vara bärande spelare men som mer eller mindre är placerade i frysboxen. Man bör nog göra allt för att göra sig av med Sulle, Markovic och Trondsen. Det känns också som att vi bör tacka Selmani för den här tiden och inte erbjuda honom något kontrakt. 2-3 anfallare behöver plockas in där minst en av dem måste vara riktig, riktig spets. Vi måste få in någon som ”garanterat” står för 10+ mål och som lyfter laget. Jag hade gärna också sett att spelare som Norlin hade fått lämna och att unga utvecklingsbara spelare hade tagit deras plats. Bort med dödköttet och de allsvenska medelmåttorna och ersätt dem med spets och unga talanger och låt våra rutinerade gubbar med Blåvitt hjärta komplettera truppen.

Pontus Dahlberg har varit riktigt, riktigt darrig den här säsongen. Han har haft sina toppar men har stått för en hel del mindre bra insatser men idag ska han ha ett stort, stort tack för att han håller Blåvitt borta från kval. Idag var han kung. Han var helt enorm, han var ruskigt stabil och kryddade det med några oerhört svettiga räddningar. Är det någon som ska hyllas idag så är det Pontus Dahlberg.

När Mucolli inte pallade för trycket då klev Adam Carlén fram istället och visade att han hade både kylan och kvaliteten som krävdes för att frälsa varenda Blåvit supporter runt om i vårt avlånga land. Målet han står för är inget annat än ren och skär klass. När Berg tvingades kasta in handduken och Selmani och Norlin har varit totalt håglösa framför mål lyfte jag fram att Carlén kanske skulle testas som spjutspets och sett till hur han förde sig i straffområdet i matchminut 95 idag hade det kanske inte varit en sån dum idé att ha testat honom på topp under hösten…

Jag tycker det är oerhört märkligt agerat av Varbergs tränare, när de har absolut noll att spela för, att låta den unga Kurochkin som är utlånad från Blåvitt spela den här matchen. Hade de ingen annan som hade kunnat ta hans plats idag? Jag tycker att man sätter honom i en riktigt knivig sits. Hur hade snacket gått om han hade gjort en riktigt dålig match? Om han kanske till och med hade stått för ett självmål? Och om han hade avgjort matchen och skickat Blåvitt ner i kval och i förlängningen kanske ner i Superettan, vad hade det gjort för honom på ett personligt plan? Jag tycker det var jävligt onödigt att spela honom idag.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier