Den här matchen går inte att analysera i något avseende utan att ta i beaktning att Elfsborg skulle haft ett tidigt rött kort. Man kan prata om att Trondsen slarvade vid 1-2 eller att Dahlberg skulle gjort det bättre när skottet väl kom men inget av det hade skett om det röda kortet hade visats i första halvlek.

Det var ett av de sjukaste domsluten jag någonsin har sett speciellt med tanke på att två kanske till och med tre domare står mer eller mindre perfekt för att se vad som faktiskt skedde. Att ge Kolbeinn ett gult kort när han är solklart först in i situationen och därefter blir brutalt stämplad av Ibrahim går inte att förklara bort. Det kan inte bli något annat än rött kort till Ibrahim där. Jag vill inte vara så konspiratoriskt lagd att jag går till att Klitte och hans team på något vis har påverkats utifrån eller att de har en egen agenda men jag vet fan inte hur man ska kunna förklara det där domslutet på något annat vis, för så jäkla inkompetent kan man fan inte vara som Klitte och hans team framstår som att de är. Fy fan!

Kolbeinn Thordarsson ska ha allt beröm han någonsin kan få med tanke på hur han hanterar intervjun i halvtiden där han inte sågar Klitte efter fotknölarna. Istället är han oerhört behärskad, pratar om lagets insats och att även domare kan göra misstag. Tyvärr är det svårt för alla oss andra att sopa undan det där domslutet som något sorts misstag. Misstag brukar i efterhand på något vis kunna förstås men det här beslutet går inte att förstå, det går bara inte.

Hela IFK Göteborgs spelartrupp och ledarstab ska ha credd för att de inte drar på sig varsitt rött kort i kvällens match. Ingen hade kunnat säga något kring om Askou hade sprungit in på plan och glidtacklat Klitte och därefter bjudit på en rejäl hårtork. Och det gäller varenda spelare och ledare med ett lejon på bröstet.

Kommer det bli något som helst efterspel med anledning av Klitte och hans teams totala hjärnsläpp ikväll? Kommer Klitte få döma något mer? Kommer de behöva förklara sig för någon? Kommer de be om ursäkt? Kommer de utredas?

Jag må låta bitter, jag må låta som en dålig förlorare, folk kanske kommer påstå att jag fokuserar på fel saker men fan jag var tvungen att se matchen sjuk hemma i soffan och kunde inte skrika och gorma på läktaren istället fick jag sitta här och bara bygga upp frustrationen. I skrivande stund får jag också höra att Klitte inte vill ställa upp på intervju men att han håller med om att det skulle varit rött kort men att han inte ser det för att han har en ryggtavla i vägen och att assisterande domare måste följa offsidelinjen. Problemet med den förklaringen är att man på reprisen ser att det inte finns någon ryggtavla i vägen och att man även ser att den assisterande domaren har blicken på situationen. Så er jävla bortförklaring går tyvärr inte att köpa. Avgå!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

6 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier