Idag var det trettonde raka matchen utan seger för Blåvitt i allsvenskan, 13 raka matcher! Om man ska göra förändringar i ledarstaben, vilket jag anser att man bör göra nu, då är det ett perfekt läge att sätta den planen i verket. Det är nästan två veckor till nästa match i och med landslagsuppehållet så man får iallafall lite mer tid än vanligt att förändra något i spelet inför omstarten av allsvenskan och intåget i Europakvalet. Jag tror helt enkelt inte att Poya är mannen som kommer att få den här vilsna skutan på rätt kurs igen…

Dagens första halvlek såg dock riktigt intressant ut, frågan är vem som styrde upp taktiken? Blåvitt var mycket mer direkta i sitt spel och slog mängder med inlägg och trots att man kanske inte skapade hyperfarliga målchanser på just inläggen så fick man ändå ett jäkla tryck på Mjällby då man flyttade fram rejält med folk och vann mängder med andrabollar och på så vis kom man i våg på våg vilket skakade Mjällby gång efter annan.

1-0 från Paka var ett riktigt fint mål, det var en direkt passning från Jakob i de bakre leden som slog ut Mjällbys lagdelar och vi hade tre spelare runt straffområdet som tillsammans med smarta löpningar och överhopp kunde skapa rejält med oreda för Mjällbys försvar. Wernblooms släpp till Paka var magnifikt och avslutet kunde inte varit bättre.

I halvtid intervjuas Poya och mannen som vanligtvis är nöjd med det mesta i spelet låter för en gångs skull missnöjd och det efter en halvlek där vi leder med 1-0, har haft ett redigt tryck mot Mjällby, skapat chanser och släppt till i princip ingenting. Jag undrar om vi såg samma halvlek Poya och jag?

Jag ställer mig frågande till varför Aiesh fick sitta kvar på bänken hela matchen när vi behövde få fart på offensiven i andra halvlek, jag antar att han hade några minuter i sig annars hade han väl inte tagit en plats på bänken? I mitt tycke borde Aiesh kommit in och fått iallafall 20 minuter på sig att försöka straffa Mjällby.

Matchens bubblare: Helsingborg som enligt många ska vara en av våra räddningsplankor ifall vår kräftgång fortsätter tog idag tre imponerande poäng mot svenska mästarna och befinner sig nu bara en poäng bakom oss i tabellen. Bottenstriden tajtar ihop sig och vi måste helt enkelt börja vinna matcher, vi kan inte bara förlita oss på att lagen bakom oss är sämre…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier