Jag funderade på om jag skulle ägna den här femlingen enbart åt Marcus Berg men landade i att matchen trots allt behövde avhandlas… Det var mycket känslor och adrenalin på läktaren idag men det känns väl som att Blåvitt som så många gånger förr hade en stark inledning med en press som bet. Man skapade ett tryck som avtog mer och mer ju längre matchen led. Man hade verkligen behövt ett ledningsmål i den här matchen för i ärlighetens namn blev det ganska dåligt och slarvigt spel från Blåvitts sida om man ser till matchen i helhet. Man glimtade till ibland men prestationen var helt enkelt inte tillräckligt bra.

Det har varit så jäkla mycket snack om pånyttfödda Blåvitt den senaste tiden. Spelare och ledare har hyllats till höger och vänster, även från mitt håll, och det har ju också varit en remarkabel förändring MEN man kan inte landa i att man är så jäkla bra och att allt är frid och fröjd nu. Jag tror att alla inblandade är fullt medvetna om detta men nu måste man omgående hoppa upp på hästen igen, ta in allvaret i situationen och ta den här säsongen i mål på rätt sida strecket. Man måste förstå att ingenting är klart ännu. Det gäller oss alla.

Selmani levererar tyvärr inte på en tillräckligt bra nivå. Han ska ha tack för sin inställning, för sina inledande inhopp och de fixade straffarna men i spelet har han inte sett speciellt bra ut. Touchen är för dålig, targetspelet stämmer inte och han känns tyvärr helt iskall när det vankas målchans. Jag hoppas att man jobbar stenhårt för att hitta rätt anfallare som ska ersätta Berg nästa säsong för Selmani har såhär långt absolut inte visat att han är Bergs arvtagare. Jag hoppas förövrigt också att Stig håller sig långt ifrån den processen…

Jag blir så jävla trött på det konstanta maskandet som pågår i varenda match där ena laget är i ledningen. Idag var det Sirius tur att få kramp i var och varannan situation, de föll som käglor och tog evigheter på sig vid varenda avblåsning. Jag ska inte låtsas som att Blåvitt inte håller på med samma skit när de får chansen men nåt måste fan göras mot det här beteendet. Det är bara patetiskt att se.

Någon som ska få upprättelse från mig är Pontus Dahlberg. Helvete vad jag har svurit över hans insatser, jämfört honom med Warner Hahn och kritiserat beslutet att ta in honom när vi hade allsvenskans bästa målvakt i laget men nu har han verkligen börjat visa på en grym stabilitet och en hög allsvensk nivå. Han stod för några riktigt fina räddningar idag och han ska ha uppskattning för hur han rest sig det senaste.

Jag måste såklart ägna en punkt åt Marcus Berg men vad fan ska jag skriva som inte redan har sagts? Vad ska jag skriva i min sketna femling som gör honom och hans insatser i den Blåvita tröjan rättvisa? Jag kommer inte hitta de rätta orden så jag riktar helt enkelt bara ett stort och varmt tack till dig Mackan, önskar dig all lycka framöver och hoppas att vi kommer få se dig i den Blåvita organisationen framöver.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier