En poäng borta mot ett formstarkt Hammarby är såklart helt okej, eller till och med ganska bra men hade man vunnit fotbollsmatcher på poäng hade IFK Göteborg rest hem med tre poäng idag. Man gör en riktigt fin fotbollsmatch idag, speciellt i första halvlek men jag tycker även att man står upp bra i andra halvlek. Nu får man såklart inga poäng för bra spel men trots två missade poäng ska Blåvitt ta med sig den här matchen som något positivt.

Det är trist att konstatera att Klitte och hans team återigen missar en stor detalj mot Blåvitt, senast var det den omotiverat långa övertiden mot MFF och nu idag missar de knytnävsslaget från Simon Strand i bakhuvudet på Mucolli tidigt i matchen. Solklart rött kort och Blåvitt skulle spelat större delen av matchen med en man mer. Vad det hade betytt kan vi bara spekulera i… Vi vill inte ha VAR i Allsvenskan (inte heller jag såklart) och då får vi leva med att fyra domare runt om plan missar en situation som den här.

Han gör inte mål, han står inte för någon assist men idag är Selmani jäkligt jobbig att möta och han gör en, i mina ögon, bra match. Han ”fixar” dessutom straffen. Jag har varit hård mot hans tidigare starter i Blåvitt men idag får han en stabil trea på gränsen till en fyra på en femgradig skala.

Jag är jävligt trygg i att ha Jens Askou som tränare.

Kolbeinn fortsätter att leverera och börjar växa ut till en nyckelspelare i Blåvitt. Han har en enorm arbetskapacitet och betyder en hel del både för Blåvitts offensiva och defensiva spel. Det var oerhört synd att hans kanon till skott inte fick leta sig in i nätmaskorna. Det borde nog bli ett kontrakt till islänningen inför nästa säsong va?

Blåvitt har sju raka matcher utan förlust och man befinner sig, i skrivande stund, på en tiondeplats i tabellen men trots det har man bara tre poäng ner till kvalplatsen och BP som dessutom har en match mindre spelad. Jag ser inte att Blåvitt ska ramla ner på plats 16-14 men det gäller fan att gubbarna har full fokus och fortsätter att tugga på och leverera bra spel. Jäklar vad viktig matchen blir mot Sirius.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier