Markovic repriserar skottet från träningen i veckan när han smackar in 1-0 bakom Utsiktens fladdriga målvakt. Markovic som förövrigt var inblandad i mycket och såg riktigt pigg ut på sin kant. Om man ska jämföra med Aiesh så känns han som en mer direkt, men ändå med fin teknik som han hotar med, och klokare spelare som ska bli väldigt spännande att följa den här kommande säsongen.

Abdullahi tar steg för steg och idag gör han sin bästa insats i den Blåvita dressen. Han ser riktigt stark ut i uppspelsfasen och suger åt sig bollarna som om han vore självaste Marcus Berg. Han känns också smart i sina löpningar och i kombinationsspelet. Han la en riktigt fin passning som tillslut ledde fram till Hagens 3-1 och han tar några riktigt välavvägda löpningar in bakom Utsiktens backlinje som mycket väl kunde ha givit något mål. Det här blir Sulles år!

De unga spelarna tar för sig! Carneil har en hel del fina aktioner i matchen och det kunde mycket väl blivit fler mål från hans sida idag. Det ser ut som att han lagt på sig ett par kilon och han ser starkare ut i duellspelet. Carlstrand såg pigg och stark ut i sitt inhopp och han var en bra målvaktsräddning från att sätta bollen i nät. Även Selvén gör ett, i och för sig väldigt kort men ändå, fint inhopp där han visar prov på fart, styrka och fin känsla i fötterna. Jag hoppas att många ungdomar får chansen och tar chansen den här säsongen!

Det känns lite lätt oroväckande att ett halvkasst superettangäng hotar så mycket på sina offensiva fasta situationer. De vinner de flesta duellerna i Blåvitts straffområde när det kommer till fasta situationer och de gånger som en Blåvit spelare är först på bollen blir det kalabalik och bollen letar sig inte iväg till säkerhet. Utsikten gör två mål mer eller mindre från fasta situationer och hade bud på fler. Det blev onödigt spännande i matchen och det var mestadels på grund av den uselhet som Blåvitt visade upp på defensiva fasta situationer. Här får tränarteamet med Lee Baxter i spetsen börja arbeta rejält för att få ordning på den ack så viktiga detaljen.

Jag ställer mig lite undrande till hur Norlin tänker när han får chansen i straffområdet mer eller mindre ohotad och väljer att spela bollen till någon som inte är på plats. Ska man passa i det läget ska det vara till någon som i princip har öppet mål. Det beteendet känns tyvärr igen från förra säsongen där han alltför ofta i riktigt bra lägen valde att spela bollen istället för att själv ta ansvar och gå på avslut. Han borde ha tillräckligt bra självförtroende för att inte lämna över ansvaret till någon annan när bollen bara ska in i mål.

Matchens bubblare: Frågan, i dagens bubblare, är om Torbjörnsen har några rutinerade målvakter att dra upp ur bakfickan? Vi hoppas såklart att Dahlbergs skada inte är allvarlig men jag skulle inte känna mig speciellt trygg med att gå in i den allsvenska säsongen med en målvaktsuppsättning bestående av Benediktsson, 20 år och Bishesari, 17 år. Kan vi låna tillbaks Warner Hahn?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier