Faksimil: ifkgoteborg.se

Grattis till A-lagskontraktet! Hur känns det? 

Tack så mycket! Det känns såklart jättebra och kul att få chansen här i A laget, det är ju det här jag har strävat efter och kämpat för ända sedan jag kom till Blåvitts akademi.

Var spelade du innan du kom till IFK Göteborg? 

Jag spelade juniorfotboll i Tvååker fram till jag fyllde 14. Därefter började jag spela seniorfotboll i division 5 där vi tog klivet upp i division 4.

Hur kommer det sig att du valde Blåvitts akademi? 

Jag har alltid hållit på Blåvitt och när jag fick möjligheten att komma och testa med IFK Göteborgs akademi märkte jag att tempot var väldigt högt och det kändes som att jag hade goda möjligheter att utvecklas bra i den miljön.

Vad skulle du säga till andra unga killar som funderar på att ta steget till IFK Göteborgs akademi? Varför ska de välja just Blåvitt? 

De ska välja IFK Göteborgs akademi eftersom man får träna och spela med riktigt duktiga spelare, akademin har väldigt kompetenta tränare och det ger en möjligheten att utvecklas väldigt mycket som fotbollsspelare.

Vilken position/vilka positioner spelar du på helst? 

Jag föredrar att spela som ytter och då helst högerytter.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

Jag är snabb med god teknik och har ett bra tillslag.

Vilka är skillnaderna mellan att träna med A-laget och U19? 

Det är högre tempo, mer fysiskt och mer taktiskt krävande.

Vad har du för ambition kortsiktigt och långsiktigt med din tid i Blåvitt? 

Kortsiktigt är det att komma in i laget och visa upp mig så mycket som möjligt och förhoppningsvis spela så mycket som möjligt. Vad det gäller det långsiktiga när jag förhoppningsvis har kommit in i laget och tagit en plats är det att vinna så mycket som möjligt, Svenska cupen och Allsvenskan.

Även om det såklart är stort att spela i Blåvitt och allsvenskan så drömmer de flesta om att så småningom få en karriär utomlands. När du om några år har spelat hem ett par SM-guld till Blåvitt, vilken liga och klubb är drömmen att hamna i då? 

Mitt favoritlag är Manchester City så om jag får drömma stort så skulle det vara att spela där. Premier League är ju också världens bästa liga så det hade varit speciellt att spela där.

Hur skulle du beskriva dig själv som person? Vad gör du när du inte fokuserar på Blåvitt och fotbollen? 

Jag skulle beskriva mig själv som en lugn kille som gillar att ta det lugnt. Jag tycker om att umgås med familj och vänner och gillar att träna även när vi inte har träning med Blåvitt. Jag tycker också det är kul att laga mat.

Fem snabba

Favoritfilm/serie: Nån James Bond-film.
Lyssnar helst på: Rap
Favoritmat: Nån go´ köttbit med pommes och ”bea”!
Favoritlag (förutom Blåvitt): Manchester City
Förebild inom fotbollen: Messi🐐

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier