Gais vann matchen helt rättvist, inget snack om saken, och det är ett enormt underbetyg till Micke Stahre och hans IFK Göteborg. Att Gais, nykomlingarna från Superettan, till och från dominerar matchen, att de skapar några hundraprocentiga målchanser som de missar men ändå vinner matchen, att de lyckas störa och förstöra Blåvitts spel och matchplan är helt enkelt inte okej. Om Stahre hade varit på väg att sparkas hade det här definitivt varit droppen som fick bägaren att rinna över. Skämmes tamejfan!

Om jag behöver söka upp en läkare hoppas jag sannerligen att sjukhuset har en legitimerad läkare på plats och inte en veterinär. Om det verkligen var en nödsituation och inga läkare fanns till hands och jag befann mig ensam utan möjlighet att ta mig till ett sjukhus då skulle jag absolut bli glad om en veterinär dök upp för att, så gott hen kan, hjälpa mig. Veterinären kanske till och med är jäkligt talangfull och på längre sikt kanske hen kan utvecklas till en helt adekvat läkare. Men om det finns en läkare på plats då tar jag i tio fall av tio hellre hjälp av läkaren och på samma vis tänker jag att jag hellre ser en mittback spela på mittbackspositionen när det är skarpt läge. Carlén kanske kan bli en duktig mittback på sikt men för tillfället har han extremt lite erfarenhet från den rollen. På bänken sitter en välskolad mittback i form av Hausner som vi tog in för att ersätta bortskeppade Calle Johansson, då kan det kanske vara en bra idé att lira Hausner på mittbackspositionen? Idag lös det verkligen igenom att Carlén inte är någon mittback och det är inget som han kan lastas för, det är Stahre som ska lastas för att han lirar Carlén på fel position i ett stekhett derby mot Gais…

Markovic var riktigt bra mot Utsikten men idag var han helt under isen, han blev totalt bortplockad av Gais. Han misslyckades gång på gång med att ta sig förbi sin gubbe, han såg stolpig ut, han såg obekväm ut med bollen och passningsspelet var minst sagt mediokert. Frågan är om Gais var så mycket bättre än Utsikten, om han saknade samspelet med Emil eller om han helt enkelt ”bara” hade en dålig dag?

Man släppte återigen in mål från en fast situation (straffen är såklart också en fast situation men…) mot ett i grunden betydligt sämre lag. Jag tänker att det inte bara går att skylla på slump och/eller otur utan det är helt enkelt för dåligt. Det blir för virrigt, bollen ska bara bort och Blåvitt ska vara betydlig starkare än vad man är.

Någon som kunde lämna planen utan att skämmas var Adam Ingi Benediktsson. Han ska absolut inte lastas för den här förlusten, snarare ska han hyllas för sin insats. Utan Adam hade det definitivt blivit en större förlust, han gjorde några riktigt fina räddningar och höll definitivt för trycket. Bra jobbat Adam!

Matchens bubblare: Carneil visar till och från upp en helt briljant teknik, han dominerar vissa sekvenser i matchen men alltför ofta lyckas han inte ta vara på det utrymme som han skapar för sig själv. Han måste bli bättre på att värdera när han ska släppa bollen och när han ska fortsätta att driva med bollen eller när han ska utmana sin motståndare. Får han de bitarna på plats, vilket jag tror och hoppas att han kommer få, kan han verkligen bli ett enormt anfallsvapen för Blåvitt.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier