Faksimil: ifkgoteborg.se

Grattis till A-lagskontraktet! Hur känns det? 

Stort tack! Det känns bra att ta steget upp till Blåvitts A-lag och det ska bli kul att se vad jag kan åstadkomma under den kommande säsongen

Var spelade du innan du kom till IFK Göteborg? 

Jag spelade i klubben Skoftebyns IF från Trollhättan.

Hur kommer det sig att du valde Blåvitts akademi? 

Jag mötte Blåvitt i en turneringen för många år sedan och tyckte att de, vid så ung ålder, spelade en passningsorienterad fotboll . När jag senare fick frågan om att komma och prova på kändes det som en självklarhet att välja IFK Göteborg. 

Vad skulle du säga till andra unga killar som funderar på att ta steget till IFK Göteborgs akademi? Varför ska de välja just Blåvitt? 

I Blåvitts akademi har jag fått möjligheten att utveckla fotbollens grunder på en hög nivå och samtidigt ständigt matchats med och mot bra spelare på träning och i match. Samtidigt som tränarna finns där är det ändå man själv som bestämmer hur bra man vill bli. Blåvitts miljö är definitivt rätt om man tar fotbollen på stort allvar och varje dag vill göra sig själv bättre än vad man var dagen innan. Som sagt man har stora möjligheter till och utrymme för utveckling i IFK Göteborgs akademi så om man får chansen att gå till Blåvitt ska man definitivt ta den.

Vilken position/vilka positioner spelar du på helst? 

Jag ser mig helst spela på ”nummer10-positionen” men jag har även spelat som vänster- och högerytter genom åren. 

Hur skulle du beskriva dig som spelare? 

Jag är en kvick spelare som gillar att ha bollen mycket och utmana mina motståndare och jag gör en del poäng. 

Vilka är skillnaderna mellan att träna med A-laget och U19? 

Framförallt tempot, allt ska göras snabbare men den största skillnaden är absolut att man tampas med bättre spelare

Vad har du för ambition kortsiktigt och långsiktigt med din tid i Blåvitt? 

Kortsiktigt ser jag mig själv komma in i seniorfotbollen och ta till mig så mycket som möjligt från spelarena och ledarna i laget. Långsiktigt vill jag vara en konkurrenskraft som bidrar med de egenskaper jag har och ta en plats i laget. 

Även om det såklart är stort att spela i Blåvitt och allsvenskan så drömmer de flesta om att så småningom få en karriär utomlands. När du om några år har spelat hem ett par SM-guld till Blåvitt, vilken liga och klubb är drömmen att hamna i då? 

Jag gillar fotbollen man spelar i La liga och drömklubben har alltid varit Real Madrid.

Hur skulle du beskriva dig själv som person? Vad gör du när du inte fokuserar på Blåvitt och fotbollen? 

Jag beskrivs oftast som en lugn och ödmjuk kille. Den lilla tiden jag har utanför fotbollen skulle jag säga att spenderar tillsammans med familj och vänner

Fem snabba

Favoritfilm/serie: Serien Lupin på Netflix.
Lyssnar helst på: Svensk rap och Drake. 
Favoritmat: Stuvade makaroner med falukorv toppat med lite Heinz ketchup. 
Favoritlag (förutom Blåvitt): Real Madrid. 
Förebild inom fotbollen: Ser upp till Ronaldo för den resan han har gjort och det han har åstadkommit.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier