Det var återigen en match där man satt och småmyste på läktaren över det fina spelet som Blåvitt bjöd på, den här gången kryddades även upplevelsen av de ack så viktiga tre poängen. Blåvitt har, som jag och resten av fotbollssverige pekat på, genomgått något av en transformation den senaste tiden. Självfallet har det inte skett genom ett trollslag över en natt utan det är en längre process som ligger bakom men något har hänt och det är helt plötsligt roligt att se Blåvitt trilla boll igen. Nu väntar vi bara på att det fina spelet även ska generera en seger mot något av lagen i toppen.

Jag lär inte vara den enda som lyfter upp Abundance Salaou efter dagens match men lyftas det ska han! Det här var en av de bättre debuterna man har sett i IFK Göteborg på ett bra tag. Grabben är nyss arton år fyllda och har kommit till Sverige från en helt annan kontinent och går in och spelar som om han inte gjort något annat än att lira allsvensk fotboll de senaste åren. Han visade upp flera individuella kvaliteteter såsom fina krossbollar, stenhårt jobb, bra bollbehandling och ett härligt duellspel men det som kanske imponerade mest var att han omgående passade in i Blåvitts spel och taktiska upplägg. Han känns fotbollsintelligent och väl taktiskt skolad. Som grädde på moset bjöd han också på en riktigt fin assist i sin debut!

Alexander Jallow har varit stabil i år och jag har sett en hel del oroliga själar i Sociala Medier angående hur Emil skulle kunna fylla hans skor men om jag ska vara helt ärlig så saknade jag inte Jallow det minsta idag. Emil gick in och tog för sig, var stabil i defensiven, sprang upp och ner längs kanten precis som i fornstora dagar och bjöd även han på en assist. Kör på bara Emil, det här kommer bli bra!

Jag såg att många var upprörda över Eman Markovic närvaro på plan, att han inte satte en fot rätt och att han inte borde få starta på bekostnad av Aiesh eller Norlin. Jag var också frustrerad på honom vid några tillfällen, speciellt i första halvleken, då han kändes trög och otajmad när han närmade sig straffområdet och det började lukta farligheter. Däremot tycker jag att han bjöd på flera fina aktioner ute i spelet med bra kombinationsspel bland annat. Det finns absolut något där och om det är så att Aiesh har deklarerat för KG att han inte tänker förlänga har jag inga problem med att man låter Markovic gå före. Han behöver spela för att komma in i det och för att få ut sina kvaliteter på bästa vis i en Blåvit kontext.

Marcus Berg, Marcus Berg, Marcus Berg… jag har gnällt på dig nu två matcher i rad och var rädd för att jag skulle få göra samma sak idag efter strumprullaren som levererades en bit in i första halvlek men oj vad du täppte igen truten på mig. Först ett högklassigt avslut i krysset till 1-0 och sen ett typiskt Marcus Berg-mål på Emils fina framspelning. Fortsätt nu så här Mackan för vi behöver dina mål!

Matchens bubblare: Det är gött att man börjat nå en nivå där man blir lite lätt missnöjd över ”bara” dryga 12000 mot Sirius. Jag hade nog hoppats på ett par tusen till men dryga 12k är såklart en fin siffra hemma mot Sirius på Gamla Ullevi…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier