Det är så fantastiskt roligt att se det här frejdiga IFK Göteborg bjuda på en riktig håll-käften-överkörning, och det mot inte vilket lag som helst utan mot Mjällby borta. Mjällby har endast en förlust tidigare på hemmaplan i allsvenskan i år och det var med 1-2 mot Häcken. I övriga hemmamatcher har man som mest släppt in ett mål. Blåvitt gasar på och gör tre redan i första halvlek, senaste gången Blåvitt gjorde det i allsvenskan förövrigt var våren 2017 borta mot Sundsvall. Visst har Mjällby en hel del boll men det är aldrig något snack, Blåvitt är så mycket bättre än Mjällby i alla avgörande moment.

Det var schyst av Al-Ammari att från sin mittfältsposition leverera en öppnande passning till 1-0 för Blåvitt, det var därför vi värvade honom i vintras! Skämt åsido så är jag inte speciellt ledsen över att vi har Carneil och Salaou på det centrala mittfältet istället för Al-Ammari.

Om Bjärsmyr själv köper det så är det precis det här jag vill se från honom i den Blåvita tröjan under säsongen 2023. Han ska vara den där stabila, rutinerade gubben som går in och gör jobbet när han får chansen. Bångsbo (om han är kvar) och Calle ska såklart vara förstavalet som mittbackslås men att ha en Bjärsa som alternativ att slänga in vid behov kan vara guld värt. Jag tror också, om han accepterar den här rollen, att han har extremt mycket att bidra med i omklädningsrummet och på träningsplan, inte minst vad det gäller att utbilda och inspirera våra unga talanger. Idag bjuder han dessutom på en assist. Kör på bara Bjärsa!

Markovic har varit ifrågasatt av Blåvita supportrar i starten av sin Blåvita karriär, även jag har varit lite fundersam men jag har hela tiden tyckt att det funnits något där och idag levererade han verkligen! Han såg mycket piggare ut i alla moment på plan idag, han jobbade stenhårt i defensiven och vann mycket boll. Han hotade mycket mer i det offensiva spelet idag och bjöd bland annat på en assist till Emils mål. Det här kommer bli bra!

Ni var många som var undrande om Emil skulle kunna fylla Jallows skor, hade han gått ner sig i Japan? Speeden var ju en av hans styrkor i den senaste Blåvita sejouren så vad skulle han egentligen bidra med nu? Jag tror inte att det finns någon som ifrågasätter honom längre. Snabbheten finns definitivt kvar, han flyger fram längs kanten, han har en underbar initiativförmåga, han river och sliter, han har en fin fot, han är stabil defensivt och idag gör han dessutom mål. Jag skulle säga att kvaliteten på högerbacken bara har blivit bättre sedan Emil tog över positionen från Jallow.

Matchens bubblare: Bångsbos fina vänsterfot kan göra annat än att bjuda på fina, öppnande passningar från backlinjen. Den kan exempelvis också bjuda på vackra volleyskott förbi Samuel Brolin. Nu hoppas jag bara att både Bångsbo och Blåvitt är kyliga framöver. Jag vill se Bångsbo fortsätta dominera en säsong till för Blåvitt i allsvenskan innan han flyger vidare i sin karriär. Det är alldeles för många unga spelare som sticker för tidigt och som sen ruttnar bort på bänken i nån halvtaskig europeisk liga. Nej, kör en säsong till Bångsbo och jobba upp lite mer erfarenhet så drar du för 100 miljoner efter att du firat ett Blåvitt SM-guld på Götaplatsen 2023!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier