Att vinna och ta tre poäng är fantastiskt skönt men det är alldeles underbart att lämna Gamla Ullevi efter en seger där man känner att segern dessutom är rättvis och välförtjänt. Blåvitt äger den här matchen, man är bättre än Degerfors på allt. Det var en pigghet från de Blåvita spelarna som man inte riktigt sett på ett bra tag, de var aggressiva, vann både första- andra- och tredjebollar, vann tillbaka bollen snabbt när man förlorat den och blandade härligt omställningsspel med en del kreativa lösningar i det uppställda spelet. Det var helt enkelt en stensäker seger och det har man som Blåvit supporter inte varit bortskämd med den här säsongen.

Norlin blev av matchvärden utsedd till Blåvitts bästa spelare idag och det var sannerligen välförtjänt. Jag ska vara ärlig med att säga att jag efter Norlins förra säsong verkligen inte trodde att han hade det här spelet i sig. Han är snabb och kvick som en vessla, är extremt ettrig och jobbig för motståndarna både när vi har bollen och när motståndarna har bollen, jag vet inte hur många gånger han jobbade tillbaks idag bakom backens rygg för att stjäla bollen. Han står dessutom för två assist idag och har ett mycket fint kombinationsspel med sina offensiva kollegor. Fortsätt såhär Norlin!

Kevin Yakob var inte på något vis Blåvitts bästa spelare idag, det fanns andra som stack ut mer men han gör ett gediget jobb och var högst delaktig i den frejdiga fotbollen som Blåvitt bjöd på. Man ser på Yakob att han börjar känna förtroende, att han vågar ta för sig och att han har en hög stabil nivå i kroppen. Jag hoppas verkligen att Blåvitt och Yakob kommer överens om ett nytt kontrakt för det hade varit fruktansvärt jobbigt att se Kevin blomma ut ytterligare i någon annan allsvensk klubb. Det hade varit trevligt om Mild och Yakob kunde sätta sig ner nu i sommar och komma överens om ett nytt femårskontrakt!

Norlin blev utsedd till matchens spelare och det var som jag skrev inte alls oförtjänt men ska man vara helt ärlig så befinner sig Marcus Berg på en helt annan nivå än övriga spelare på plan. Jag rekommenderar alla att verkligen studera hur Berg agerar i olika situationer på plan. Hur han positionerar sig mot sina försvarare, hur han ger sig själv tid att suga åt sig bollen, skapa sig själv ytor för att kunna fördela bollen vidare. Folk som gnällde på Berg i landslaget såg inte hur Berg gjorde alla runtomkring sig bättre. Han gör i princip allt perfekt idag ute i spelet, dessutom har han två fantastiskt fina avslut som ger både 1-0 och 2-0.

Om du ger Gustav Svensson en regntung gräsplan ger du honom den bästa present han kan tänka sig (förmodar jag). Fan vad fint det är att se Gurra i sitt rätta element. Det kämpas, glidtacklas, vinns boll, täcks ytor och allt görs med högsta kvalitet. Det är vackert att se ett skott i krysset men det kan vara lika vackert att se en frustande Gurra ta sats för en glidtackling som han sätter med millimeterprecision!

Matchens bubblare: Nu är vi med igen, NU ÄR VI MED! Vi har fyra poäng upp till Europaplatserna med en match mindre spelad och bara fem poäng upp till serieledning och det efter en säsong där man har varit allt annat än nöjd med spelet. Vi ska verkligen inte få hybris men någon sorts framtidstro kan man allt förnimma, nu gäller det att vi bygger vidare på det här och inte faller tillbaks i gamla synder…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier