Då var vi tillbaks på jorden igen efter tre segrar mot ett gäng mediokra lag. Vi var både två och tre nummer för små i matchen mot Bajen ikväll. Det var smärtsamt tydligt att Hammarby var på en annan nivå och att vårt spel inte håller när vi möter skickligare lag än Sundsvall och Degerfors. Hammarby ägde matchen från minut ett och släppte i princip aldrig initiativet och var bättre än Blåvitt på allt. 3-0 var extremt rättvist.

Besaras mål var fantastiskt snyggt, helt otagbart för Hahn och känslan är kanske att sånt kan man inte förhindra. Händer det så händer det, men är det så enkelt? Jag skulle säga nej, anledningen till att han får möjlighet att göra det målet är en kombination av att Gurra säljer sig alldeles för enkelt och att Blåvitt tillåter Hammarby att rulla boll lite hur de vill på vår planhalva. Vi sjunker ner med 8-9 spelare som vi parkerar i och strax utanför eget straffområde. Genom att spela så säger vi till Hammarby:
– Varsågoda här har ni bollen, gör ert bästa för att ta er igenom vår mur!
När vi spelar så kommer Hammarby självfallet få möjlighet till att hota med skott en bit utanför straffområdet och ger man tillräckligt skickliga spelare den möjligheten kommer det också komma ett och annat drömmål…

Hammarbys andra mål kommer på deras åttonde(tror jag) hörna, totalt hade de 12 hörnor i matchen medan Blåvitt inte hade en enda. ”Ger” man Hammarby 12 hörnor och duktiga huvudspelare som Paulsen 12 chanser att knoppa in bollen ber man såklart om problem. Klart att man kan klara 12 hörnor en match utan att det blir mål men det är ju onödigt att sätta sig i den situationen om man ”inte behöver”. Såklart tror jag inte att varken spelarna eller Stahre vill att det ska se ut såhär men någonstans är det ju ändå en sviktande spelidé och bristande kvalitet på det man gör som leder till att matchen ser ut som den gör.

Det känns onödigt att ge sig på någon enskild spelare och prata om vem eller vilka som gjorde det sämre än någon annan utan jag väljer helt enkelt att konstatera att ingen kan hämta ut något godkänt betyg efter kvällens usla insats. Så här illa får det bara inte se ut.

Att förlora borta mot Hammarby behöver man väl egentligen inte skämmas över kan man kanske tänka men att bli så överkörda som vi blev idag är ju självfallet aldrig okej och särskilt inte idag när Hammarby har både skadade och avstängda spelare plus att de inför dagens match bara hade en seger på sina åtta senaste allsvenska matcher så bevisligen är det flertalet lag som lyckats ta poäng av Hammarby den här säsongen…

Matchens bubblare: Jag har inte haft någon positiv punkt hittills och ”bubblaren” blir inte positiv den heller men jag kan i alla fall gnälla på något annat än Blåvitt i nån punkt så jag väljer att sparka in en öppen dörr i form av det patetiska i att en allsvensk klubb från huvudstaden spelar fotboll på konstgräs. För svensk fotbolls skull hoppas jag att man på allvar börjar fundera över att förbjuda konstgräs i svensk elitfotboll, möjligtvis att man kan få dispens längst upp i norr…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier