Jag hade gärna skrivit att det var ett orättvist resultat, jag hade gärna kunnat skylla på domaren, det hade varit gött att kunna peka på otur men det kan jag inte göra. Malmö vinner fullt rättvist, de borde vunnit med mer men så länge som det står 0-0 eller 1-0 på resultattavlan finns alltid chansen. Malmö var överlägsna på i princip allt utom målskyttet och då är det klart att hoppet levde matchen igenom och att man är besviken över att vi inte lyckades trycka in ett orättvist kvitteringsmål i slutet…

Blåvitt hade såklart räknat med att Malmö skulle vara spelförande, att de skulle ha mycket boll och att vi fick rikta in oss på försvar och omställningar men trots 0-0 i första halvlek kan Blåvitt inte ha varit nöjda med matchbilden med tanke på antalet kvalificerade målchanser som Malmö skapade. Det var Warner Hahn och målställningen som höll oss kvar i matchen i första halvlek.

Warner Hahn ja, han framstår mer och mer som en riktig succévärvning. Ikväll är han bäst på plan, han står för spektakulära räddningar, han sprider ett lugn runtomkring sig och han är ruskigt bra med fötterna. Att vi bara släpper in ett mål ikväll ska tillskrivas Warner Hahns stabila målvaktsspel. Det känns skönt att veta att vi har en stabil pjäs där bak!

Malmö vann som sagt fullt rättvist men det är ju jäkligt surt när matchens enda mål kommer på en ruskigt onödig och sur straff. Det går inte att snacka bort straffen (om det nu inte är så att den är nån millimeter utanför straffområdeslinjen men även om den skulle vara det är det svårt att lägga det på domaren). Vet inte hur mycket man ska gnälla på Thern heller, det är ju otur att han får bollen på armen men det känns samtidigt lite lätt onödigt att slänga sig för att täcka där, speciellt med facit i hand…

Norlin har hyllats den här säsongen och han gör ett piggt inhopp även idag men jag vill lyfta fram Yakob som jag tycker gör det riktigt bra i dagens inhopp, han tar för sig, är lugn med boll och visar att han är värd mer speltid framöver. Blåvitt är laget som har slitit allra mest på sina förstaelva men jag tycker att dagens match visar på att vi har bänkspelare som kan komma in och avlasta och som är tillräckligt bra för att förändra matchbilder. Yakob, Al-Ammari, Norlin, Emil och Carneil är definitivt tillräckligt duktiga för att utmana om speltid…

Matchens bubblare: Man kanske ska sluta prata om honom men fan vad äcklig Rieks är, han framstår som så extremt oskön, hans minspel, hans spelsätt, hans snackande och skrikande är så jäkla osympatiskt. Det jobbigaste med att förlora mot Malmö är att just Rieks får uppleva njutningen av att besegra oss…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

6 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier