Matchen slutade som bekant 1-1. Blåvitt hade fler skott (17-11), fler skapade chanser (10-8) och fler expected goals, hur man nu läser av den statistiken. Eftersnacket handlade om bedömningar. Alm menade att straffen var rättvis eftersom att domaren blåste straff: Blåser domaren straff så är den korrekt, ungefär. Roland Nilsson var besviken på hörnan och Sana pratade om VAR.

Minolta DSC

Tobias Sana avslöjade att han har ett speciellt trick när han ska lägga straffar, men hur mycket ThorénBladet än tjatade så vägrade han säga mer än att han har ett trick. Han pratade också om hyllningen till dottern, som satt hemma och såg matchen.

Utöver dessa godbitar pratade han om att de var mer cyniska idag och varför spelet såg bättre ut idag jämfört med tidigare matcher.

– Vi pressar högt, de får spela runt och vi har koll. Jag tycker rent krasst att vi är cyniska idag. Sen är det bara att lyfta på hatten att de har en fantastisk målvakt som räddar dem. Sett till det, klart vi är besvikna att vi får en poäng. Vi går för tre. Sett till matchbilden tycker jag vi förtjänar att vinna. Det är ett fall framåt sett till chanser vi skapar. Hade det varit VAR så hade vi vunnit med 1-0. Så enkelt är det. Nu har vi inte det, men jag står bakom mitt lag, vi gör en fantastisk insats. Vi är det laget som förtjänar att vinna.

David Vukovic (Nya Blåvitt) frågade om målchanser och vad Sana själv tycker var bättre i offensiven jämfört med tidigare matcher.

Att vi är cyniska, att vi ligger rätt. Vi är närmre deras straffområde. Som när jag skjuter och Dahlberg gör en fantastisk räddning. Där är vi 3 mot 2 istället för motsatsen. Vi låter innermittfältarna droppa utanför oss (Sana och Kolbeinn) och styra så att de kan fånga upp felpass. Presspelet är mycket, mycket bättre idag. Det gör också att anfallsspelet blir lugnare när vi får bollen. Och en sak till. Vilken björn vi har däruppe alltså – Den isländska björnen! Herregud vad han vinner boll. Han bråkar ju med hela backlinjen själv så att jag kan få dansa runt. Han gör en fantastisk insats.

Vi försöker bygga på det här. Vi är inte vana att ha en sån björn där fram. Han är så stark att han löser det mot tre stycken. Så ibland lämnar man honom ensam för att man vet att han kan lösa det. Men vi ska ge understöd därifrån. Kan vi jobba på det där enklare spelet, ja vi kan bli ännu vassare.

Det såg ut som att det gick lite snabbare idag. Håller du med?

Man får inte glömma. Hela laget, vi har ju inte spelat ihop. Hur många matcher har vi spelat tillsammans med Marek (Hamsik) och Simon (Thern)? Innermittfältet som är hjärtat i laget – hur många matcher har de spelat tillsammans. Alla de här parametrarna måste man spegla in. Det är inte så enkelt att bara sätta bra fotbollsspelare tillsammans och så löser det sig. Men såklart att, vi är cyniska. Det är pressen som avgör. Den tycker jag har varit vårat problem. Jag och Kolbeinn har fått jaga runt mycket och de har fått trilla boll. Till och med Halmstad, som spelar simpelt och bara skickar långt, fick trilla ibland och vi blir för breda istället för att vi är tightare och jag kan ligga närmare honom som en falsk tia. Det var helt enkelt en bra match från oss idag.

I övrigt tokhyllar han Simon Thern och ger honom epitetet Sveriges Kaka. Han har ett otroligt driv med bollen och kan hitta på bra saker med den vid fötterna.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier