Vi ska aldrig, aldrig vara nöjda med en poäng på hemmaplan, framförallt inte i år och framförallt inte efter en inledning av allsvenskan med poängtapp mot två nykomlingar. Man kan snacka hur mycket man vill om domarmisstag, chanser framåt, rättvisa och orättvisa men när domaren blåser av matchen då har vi bara en poäng och ska vi ha ambitionen att vara ett topplag då duger inte det…

…med det sagt känns det som att vi gör vår bästa match, spelmässigt, för i år. Framförallt i offensiven där vi kommer till fina lägen både genom omställningar och etablerat spel. Dahlberg i häckenmålet gör en riktigt fin match och det är bara att lyfta på hatten och när Dahlberg inte var där då var ribban i vägen. Vi har 17 avslut, sju avslut på mål och sju avslut i den s.k. ”målzonen”. Det måste man säga är flera steg i rätt riktning.

Kolbeinn Sigthornsson är ett riktigt monster, han gör en stark jäkla match idag. Han är enorm som target, jobbar stenhårt både i defensiven och offensiven, tar sig till chanser och skapar läget som ger straffen. Han har också en bra och funktionell teknik och tappar sällan bollen. Hatten av till Kolbeinn idag!

Hamšík börjar komma upp i nivå nu, han är snabb i tanken, slår avgörande passningar, serverar sina lagkamrater så att de kommer i fina lägen. Han gör några defensiva felbeslut men i offensiven har han otroligt fina fötter.

Yakob är i en fin form, han har gjort mål och trots att han inte har spelat lika mycket som de flesta andra är han den i Blåvitt som, inför dagens match, har tagit flest avslut. Att vänta så länge med att plocka in honom när vi ligger under förstår jag inte riktigt. Svårt att säga, såklart, vad som hade hänt om han hade kommit in tidigare men när vi jagar kvittering då tycker jag att han ska få komma in tidigare.

Matchens bubblare: Domarnivån, både åt det ena och andra hållet, var riktigt låg idag. I division sju brukar man säga att man får de domare som man förtjänar men det är svårt att komma med det argumentet när man spelar på den högsta nivån i seriesystemet.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier