Att gå ut i halvtid med ett underläge med 0-2 i en halvlek där man borde haft en ledning med två bollar är inte okej. Stundtals trillar Blåvitt boll riktigt bra och man kommer till tre-fyra riktigt bra lägen där vi borde haft minst två mål men skärpan är helt enkelt inte där, istället släpper vi in två bollar i form av en grov målvaktstavla och en situation där Bertilsson får stå helt omarkerad mellan Bjärsa och Seb där vi dessutom har Jallow utan markering en bit bort. Med den uppförsbacken kommer vi inte ens ta poäng av Degerfors…

Frisparkar rakt på mål släpper vi till Hamšík va?

Blåvitt kommer ”taggade” ut till andra halvlek men istället för att visa vilka som bestämmer är man oerhört passiva runt eget straffområde och släpper in 0-3. God natt…

Tobias Sana måste, måste börja värdera bättre när han ska göra det enkla och när han ska försöka sig på något svårare. Visst, han har varit oerhört viktig för vår offensiv i år men gång på gång i dagens match tar han för många touch och hamnar i ett för svårt läge, eller så hoppar han över bollen istället för att gå på eget avslut. Det är för många gånger som han försöker sig på det svåra istället för att vara rakare och snabbare i sitt spel.

Forceringen i slutet är helt okej, vi får till ett rejält tryck och vi hade med lite tur kunnat få in en kvittering. Vi ska dock inte behöva förlita oss på tur hemma mot Degerfors, vi ska inte behöva hoppas på en stark slutforcering, vi ska helt enkelt vara tillräckligt bra för att inte släppa in tre bollar, tre mål som vi alla dagar i veckan kunde ha undvikit om vi hade varit på tårna.

Matchens bubblare: Vad är det för fega jävla fåglar vi har i Göteborg som flyttar sig istället för att rädda bollen på mållinjen, gör om, gör rätt!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier