En premiär är alltid en premiär. Trots en lång försäsong med träningsmatcher och cupspel är det svårt att säga var man står i jämförelse med andra lag. Vi har sett Sanas briljans, vi har sett Hasse ta offensiva kliv, vi har sett spelare försvinna och andra skriva på, men vi har inte fått se någon tydlig målskytt under den långa, karga vintern.

Matchen började till Örebros fördel, men Blåvitt tog över alltmer i en tempofattig första halvlek. Tolinsson dominerade med fina fötter på ena sidan och på den andra gjorde Sebastian Eriksson det bra med sin vänsterfot. När Blåvitt väl fick fart på lädret blev det farligt och Yakob borde kanske gjort ett mål i första halvlek.

bild: discovery+, www.discoveryplus.se

Sanas trollspö fick vi se en del av och när han väl fick bollen i rätt ytor briljerade han. Det hände dock något för sällan och båda lagen hade egentligen en ganska enkel resa mot en, kan man anta, inte alltför välbehövlig vila.

Till andra halvlek hade krafterna runnit ur Sanas spö och farten och finessen från första halvlek var bortblåst från de flesta fötter. Långa passningar rakt in i plan som plockades som fallfrukt av Örebros kvicka spelare (och Gerzic) blandades med enkla bolltapp och man hade förtvivlat svårt att skapa tryck på ett Örebro som klev högt.

Tolinsson stod för en gedigen insats tillsammans med Bjärsmyr och Sebastian Eriksson (hade det något kämpigare i andra), men det höll på att bli farligt många gånger när Blåvitts wingbacks hamnade för högt och trebackslinjen tvingades till rörelse. Anestis fick göra några räddningar, men å andra sidan tog han väl egentligen inga skott som han inte borde tagit.

Under matchens andra akt var Blåvitt idéfattigt. Norlin och Jallow kom inte riktigt till sin rätt på respektive kant. Hasse blandade bländande insatser med rena juniormisstag, samtidigt som han över lag stod för en godkänd insats.

Kevin Yakob hade avgjort matchen med lite mer flyt och han blir en tillgång i årets allsvenska. Många andra spelare kommer också att bli det; Sana, Norlin, Thern, Hasse, backlinjen och Erlingmark är alla spelare som besitter såväl hög högstanivå som relativt hög lägstanivå. Men vem ska göra målen? Hur de ska göras tycker jag att Roland och co planerat för. Det är tydligt vad man vill med sin fotboll. Problemet den här gången är att Örebros press bet lite för bra, vilket den kommer göra i många matcher under årets allsvenska säsong. Tempot behöver skruvas upp sista tredjedelen, det spelet behöver bli lite rakare, om man så vill. Det problemet har förvisso Blåvitt haft några år nu…

Samtidigt, en premiär är som sagt en premiär, och ett kryss borta mot Örebro är inte ett svagt resultat. Visst är det härligt att det är igång? Insatsen till trots.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier