Först och främst, 0-0 borta mot Örebro och bara en poäng hoppas jag att ingen Blåvit är nöjd med. Vi ska ha högre krav än så den här säsongen. Resultaten ska alltid sättas främst!

Det har snackats om att vi med Roland Nilsson skulle få något sorts 4-4-2 med sparka och spring, de som har varit rädda för det här kan sätta sig ner i soffan och slappna av. Matchen idag visade på att Rolle absolut vill ha ett spelande lag, ett lag som rullar boll och hittar kombinationer. Det blev inga mål framåt men det offensiva spelet hade ändå något och det känns som att det finns goda möjligheter till en kul Blåvit säsong.

Defensiven kändes återigen väldigt stabil, Blåvitt släppte inte till speciellt mycket och när Örebro nådde målet då stod Anestis tryggt i vägen.

Apropå Anestis hoppas jag att det var ett trendbrott vi såg idag, det kändes definitivt som att han blivit mer tydlig och direkt vad det gäller spelet med fötterna. Istället för att chansa tog han idag det säkra alternativet gång på gång och det hoppas jag är en instruktion från Rolle som innebär att vi inte behöver få hjärtat i halsgropen i var och varannan match.

Jallow såg pigg ut idag och Norlin växte in i matchen allt eftersom den led men jag har väldigt svårt att se nyttan med inverterade wingbacks. Det känns som att kantspelet stoppas upp gång på gång när Jallow och Norlin ”tvingas” stanna upp för att hitta inläggsläge med rätt fot. Då och då kommer man såklart komma till ett skottläge eller lyckas med ett inlägg som drar sig mot bortre stolpen men det känns som att nackdelarna är fler än fördelarna. Är det tänkt att Wendt ska spela höger wingback när han kommer i sommar?

Matchens bubblare: Kommer Örebros bollpojke få utegångsförbud den närmsta tiden?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

2 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier