Tidigare idag skrev 19-åriga talangen Isak Dahlqvist sitt första A-lagskontrakt med IFK Göteborg. Vi på BaraBen ville självfallet få oss ett litet snack med honom och gratulera honom till ett kontrakt med den finaste av föreningar!

Hej Isak, grattis till A-lagskontraktet! Hur känns det nu när allt är påskrivet och klart?

Faksimil: ifkgoteborg.se

Hej! Det är detta man kämpat för hela tiden man varit i Blåvitt så det känns helt underbart!

Du kom till IFK Göteborg för fyra år sedan från Öckerö IF. Hur gick den processen till?

Man kan väl egentligen säga att det började med elitlägret, jag kom med på det och det gick väldigt bra så Blåvitt kontaktade mig och ville att jag skulle provspela. Så jag gjorde det och det kändes väldigt naturligt att gå dit eftersom att jag hade en bror som spelade där då och en bror som hade spelat där.

Hur skulle du beskriva din tid i Blåvitts akademi?

Förutom att jag har väldigt många fina och roliga minnen från akademin i Blåvitt så har jag hela tiden stortrivts och haft väldigt bra spelare och ledare runt om mig som lärt mig mycket.

Du fick ett lärlingskontrakt i somras och har varit uppe och tränat med A-laget mer eller mindre hela 2020. Hur har det här året varit för dig?

– Med anledning av Corona så har det såklart varit ett väldigt speciellt år på alla sätt och vis. Men 2020 har ändå varit ett väldigt utvecklande år eftersom jag fått tillhöra ett A-lag för första gången och det har varit väldigt roligt att visa vad man går för när man tillhör A-truppen.

Vilken/vilka positioner vill du främst konkurrera om i Blåvitt?

I grunden så är jag innermittfältare så på innermittfältet vill jag helst spela men jag har även spelat på många andra positioner så jag kan absolut tänka mig att spela ytter eller ytterback också.

Vad har Rolle sagt till dig kring hur han ser på dig som spelare och hur han vill använda dig framöver?

Vi har inte hunnit prata jättemycket ännu om hur han vill använda mig framöver men han har verkligen hjälpt mig så här långt genom att peka på allt jag kan förbättra och hur jag ska jobba för att utvecklas inom dessa områden.

Hur skulle du själv beskriva dig som spelare? Vad har du för styrkor och svagheter?

– Jag skulle säga att jag är en hårt arbetande innermittfältare som gillar att ha mycket boll. Mina styrkor är att jag är ganska allround och bra på att driva boll. Allt kan såklart förbättras men något som jag ska förbättra mer är den mentala biten och min fysik.

Det pratas en del i media om att Blåvitt tar hem en hel del äldre spelare och att det kanske inte är bra för IFK:s yngre talanger. Hur ser du, som nybliven a-lagsspelare, på den situationen?

Jag tror att det är väldigt bra med ett mixat lag av äldre och yngre. Jag känner att det bara är positivt att Blåvitt tagit hem rutinerade och duktiga äldre spelare och att det är bra för min och de andra yngre spelarnas utveckling. De äldre spelarna kan hjälpa oss väldigt mycket och vi har mycket att lära från dem.

Du har under din korta tid i A-truppen haft två olika tränare i form av Poya och Rolle. Hur skulle du beskriva skillnaden i A-lagets verksamhet med Poya kontra Rolle som huvudansvarig?

– Jag tycker att Rolle har tagit vara på mycket av det laget var bra på från Poyas tid och försökt få in det i sitt lite rakare spel.

Vad har du för personliga mål med ditt fotbollsår 2021?

Mina personliga mål är att träna hårt för att få så mycket speltid som möjligt. Hålla mig skadefri och förbättra mina främsta men även sämsta egenskaper på fotbollsplan.

Hur har din relation varit till IFK Göteborg under din uppväxt?

– Jag har hållit på Blåvitt under hela min uppväxt och kollat på en del matcher på Gamla Ullevi. Det har alltid bara varit ett lag som gäller och det är Blåvitt.

Har du haft några Blåvita förebilder genom åren?

Absolut! Jag minns att jag tyckte Lasse Vibe var väldigt bra!

Om du får drömma fritt, hur ser den perfekta fotbollskarriären ut för Isak Dahlqvist?

Då skulle jag säga att jag spelar här i Blåvitt de kommande åren, vinner SM-guld och därefter går utomlands till något lag i Premier League. Jag spelar ett tag i Liverpool innan jag tar steget vidare till Barcelona för att sedan återvända hem till IFK Göteborg igen.

Fem snabba:

Smeknamn: Isko.
Bästa film/serie: serie: Game of Thrones och En oväntad vänskap.
Lyssnar helst på: Håkan Hellström.
Favoritlag (förutom Blåvitt): Barcelona.
Äter helst: En fin tryffelpasta.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier