Ett rykte om att Wernbloom brutit sitt kontrakt gick. Ingen dementi kom. Det blev ”inga kommentarer” från agent Fhager och drömmar tog fart på sociala medier. Skulle han komma hem? Skulle han till Ryssland? Hade Blåvitt medel att plocka in honom? Det var igår.

Tidigt på morgonen den 21/8 (idag) ryktades han vara i stan. Den eminente journalisten Markus Wulcan fiskade upp ryktet och tog sig till kamratgården och minuter senare stod det klart att Pontus Wernbloom är klar för IFK Göteborg. Vem som var först med att rapportera den nyheten låter jag vara osagt. Jag kan bara konstatera att jag fick fick ställa mig upp så att jag kunde sätta mig ner.

Ledningen efter att de fått reda på att Wernbloom är fri

Pontus Wernbloom tog sig från Kungälv via Kamratgården ut i det stora Fotbollseuropa med spel i Champions League, landslaget, ryska ligan, grekiska ligan, Nederländerna och några titlar som resultat. Det är förvisso ingen artist (på plan) som plockas in, men det är en pådrivare och en respektlös spelare som inte kommer vara rädd för någon. ”Jag är Pontus Wernbloom. Vem fan är du?”, sa han till Cristiano Ronaldo och tryckte till honom ordentligt. Något säger mig att Wernbloom är injektionen som behövs för att lyfta dagens Blåvitt. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se resultat redan i morgon. Nu gäller det nämligen att prestera för att behålla sin plats i laget. Wernbloom går nämligen rakt in i startelvan på samtliga positioner, möjligen målvakt borträknat.

Wernbloom är en tillräckligt rutinerad och smart spelare för att kunna gå rakt in i Poyas spel utan vidare introduktion, om fysiken tillåter.

Får vi dessutom in Sebastian Eriksson i det här fönstret så går vi mot en riktigt trevlig höst.

Välkommen hem, Pontus Wernbloom!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier