På ett nedsläckt kontor med neddragna persienner och mörkläggningsgardiner sitter Poya och Ferran och diskuterar. ”Si! Muy bien!” hörs i den dunkla korridoren. Konversationen fortsätter i timmar. Framåt småtimmarna åker de så hem, men konversationen fortsätter över telefon (krypterad linje kan man anta – de har något stort på gång). De kan bara inte sluta prata med varandra. Den där detaljen låter sig inte släppas och dagen därpå möts de på en soldränkt träningsplan på Kamratgården. Träningen är stängd. De har något viktigt att presentera: Processen!

Någon som minns Östersund hemma förra året? De hade inget att spela för och Blåvitt hade sin heder framför hemmapubliken. Idag såg Blåvitt ut ungefär som Östersund gjorde den där novemberlördagen. Själv minns jag den hjälpligt. Jag var glad. Jag var med mina kompisar på Ullevi och kollade livefotboll i allsvenskan.

En halvlek och en bolltittande innermittfältare på fel position. Pang pang. Och processen är död. Väl?

faksimil: ifkgoteborg.se

När man ändå ska till att skriva en runa kan man lika gärna ta till de stora orden. Det här var, enligt mina amatörögon, den sämsta matchen Blåvitt spelat i år. Jag säger inte att de inte kämpade, men jag såg inte att de kämpade för något. Det var ofokuserat, det var mesiga närkamper, taffligt försvarsspel. Jag kan fortsätta en stund till men jag tror inte att det gynnar varken mig eller läsaren (om det nu finns någon som stått pall ända hit). Blåvitt försökte rulla, spela längre, spela smått, spela trixigt.

Norrköping hade ett svar på allt som Blåvitt tog sig för. Dåligt försvarsspel? Skicka in Nyman och Almqvist så löser de saken. Om Blåvitt fick för sig att rulla boll så backade man hem och lät de hållas (någon gång spelar de ju bort sig själva, så fick de lite vila på köper). Sargon? Låt honom hållas. En reducering? De byter in stjärnor som med retfull precision avgör matchen.

Blåvitt kom igång i andra halvlek och det blev bättre efter några byten men Norrköping svarade bra på det också. De föll hem, krympte ytorna och satsade på kontring. Vad Blåvitt gjorde? De gav bollen till Sana eller Hasse och hoppades på det bästa. Sällan blev det särskilt bra, men de försökte lösa upp Norrköpings försvar med svåra lösningar. Sana satte en riktigt fin passning i djupet på Paka som snyggt avslutade i mål. Norrköping svarade genom att bryta strax nedanför mittplan och med fyra man sätta full fart och avgöra matchen.

När ursäkterna tagit slut verkar det som att man gett upp spelidén. Ingen kan nämligen hävda att Blåvitt gjorde en bra match idag. Inte ens självaste arkitekten bakom bygget.

Skönt att det är Djurgården i nästa omgång. Vi brukar ju spela bra mot dem.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier