Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Djurgården på telefonkiosken. Den här gången är det Erik Nilson och Daniel Andrén som tar ut varsin elva inför matchen på lördagseftermiddagen.

Nilsons elva

Jag tänkte egentligen inte se den här matchen. Men efter en helt galen fredag fick jag tillbaka suget efter Blåvitt. Djurgården ligger – högst överraskande för mig – på tredje plats i serien. Trots att deras lag är profillöst och saknar spets. Det märktes tydligt när vi mötte dem hemma. Efter deras pinsamma uttåg ur Champions League kanske man ska se DIF som revanschsuget, men jag tror mer att deras brister snart kommer att blottas allt tydligare.

Målvakt
Giannis släppte visserligen in tre bollar senast, men det var inte mycket att göra på något av målen. Han räddade oss snarare från ytterligare förnedring med en elegant parad på Hallenius skott på slutet.

Försvar
Agge har slitit hårt den senaste tiden, men jag tycker att han borde flyttas tillbaka till mittbacken igen. Tycker att vårt försvar har varit som allra bäst när han och Bjärs har spelat där tillsammans. Tyvärr är ju inte Bjärs med mot DIF, men vi får försöka hålla tätt ändå. På kanterna är det inte så överraskande Jallow och VW. Holm gör ofta bra inhopp och varför inte ha en ”super sub” på bänken?

Mittfält
Här blir det intressant att se hur Poya tänker. Han har krampaktigt hållit fast vid sin 4-2-3-1-uppställning hela säsongen, men i och med skadeläget och värvningen av Pontus tror jag faktiskt att han kanske tänker om (även om jag inte skulle sätta pengar på det). Paka och Hosam får lira, men jag petar faktiskt Sana. Ett svårt beslut, då han fortsätter att göra poäng och mål trots att han har varit ovanligt slarvig i senaste matcherna, med många bolltapp och felpassningar. I mitten ska vi vara svårstoppade och det sker genom att ha JJ på den position han är mest bekväm att spela på, tillsammans med fina Hasse (den enda spelaren som levererat bra prestationer hela säsongen).

Anfall
Fortfarande något oklart om Christian orkar 90 minuter, men det finns ju tendenser till mål i honom. När det gäller uttagningen av Boom-Boom är den såklart främst av nostalgiskäl. Även om han spelat några träningsmatcher med Paok har jag svårt att se att han faktiskt startar direkt. Det lär väl bli Sargon tyvärr. Men sammantaget: mer rakt och med fler anfallare – så tycker jag att Blåvitt ska spela för att ta fler poäng framöver.

Andréns elva

Djurgården borta låter ju på förhand som en uppgift modell tuffare, men med ett debacle i CL å ena sidan och en värvning modell dröm för Blåvitt skulle jag säga att läget är ganska tacksamt. Med Jakob Johansson på mittfältet och Pontus Wernbloom i startelvan är Blåvitt ett väldigt mycket bättre lag än för en vecka sedan. Därmed inte sagt att Blåvitt på något sätt hade ett dåligt lag för en vecka sedan.

Målvakt
Anestis.

Försvar
Jallow är rapp och jag upplever att han är något starkare i defensiven än vad Emil Holm är. Ett kärt återseende för Calisir och Da Graca kan ses som en chansning, men jag tror på KDG. Ska Koffe dessutom få möjlighet att säljas behöver han skyltfönstret. Adil är i grunden mittfältare, men Wernersson har en bit kvar till toppformen. August bör på sikt ta plats i backlinjen, men i morgon gör han sig bäst på bänken för att kunna byta av Johansson om behov uppstår.

Mittfält
Aiesh är ju som klippt och skuren för att spela yttermittfältare snarare än ytteranfallare eller vad man ska kalla det. Med en lägre utgångspunkt får han möjlighet att göra det som han är så bra på: dribbla förbi en spelare eller se till att de får gula kort. Jag har noll insyn i Jakobs form, men jag hoppas att han spelar. Han är bra på att täcka boll, spela boll, skjuta, ta sig in i straffområdet, vinna bolll etc. Tillsammans med Hasse tror jag att det kan bli precis hur bra som helst. Till vänster tar Tobias Sana plats i en roll där han tillåts ta sig in i banan för att styra spelet och komma till avslut.

Anfall
Wernbloom och Kouakou. Pontus själv säger sig vara fit for fight och att han är värvad som anfallare. Wernbloom är bra i boxen och utanför den. Med sin fina teknik kommer han att bli svår att ta bollen ifrån. Kouakous uppgift blir att springa i de ytor som uppstår bakom Wernbloom.

Mot tre poäng!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier