Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Östersund. Den här gången är det Irma Flores och Daniel Andrén som tar ut varsin elva inför den viktiga matchen på torsdagskvällen.

Flores elva

Målvakt
Inget att kommentera.

Försvar
Bjärsmyr tillbaka från start med Agge som mittbacksparter. Calisir håller inte måttet för att starta och Tolinsson bör stå som första avbytare för en mittbacksposition. Wernersson på högerbacken och Holm från start, istället för inbytt på topp i matchens slutskede.

Mittfält
Jakob, Hasse, Sana och Hosam är alla fyra duktiga och smarta spelare, annan kommentar är överflödig. Paka behöver steppa upp och sluta göra slarviga misstag som kostar oss målchanser, allt var förlåtet efter cupfinalen men aktien sjönk under söndagens match.

Anfall
ristian! Ny spelare – nya chanser? Kan han vara lösningen på målförstoppningen som vi har sökt? Välkommen till klubben, välkommen till startelvan!

Andréns elva

Nyckelmatch, måstematch, ångestmatch, serielunkmatch. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man väljer att kalla den så kan den vara definierande: Förlust och man blandar sig i bottenstriden med allt vad det innebär, om än på kort sikt. Vinst och lite arbetsro för spelare och ledare.

Målvakt
Anestis ryktas vara på väg bort. Låt mig konstatera att det hade varit väldigt dåligt om man sålde honom i det här skedet.

Försvar
Jallow har ett fint flyt framåt men har en del kvar att bevisa i defensiven. Förhoppningsvis ska Blåvitt främst hänge sig åt offensiv i den här matchen och jag tycker mig samtidigt se att Jallow tar steg för var match som går. Erlingmark får flytta ner för att ge plats på mittfältet åt lagets individuellt starkaste spelare. Bjärsmyr vilades sannolikt mot Malmö senast och det var nog viktigt. Vi lär behöva hans ledarskap idag. Inte minst om det börjar dåligt, vilket det gjort några gånger i år. Ber om ursäkt för den något negativa tonen, men jag är i skrivande stund nervös inför matchen.

Mittfält
Jag är varken sjukgymnast eller siare men jag hoppas helt enkelt att Jakob är redo för att spela mittfältare. Ingen skugga ska falla över Erlingmark, men han har inte samma egenskaper som JJ. Hasse kan förhoppningsvis ges lite mer möjlighet att gå framåt med en JJ bredvid sig. Paka gör poäng men får inte riktigt spelet att lossna. Islossning i kväll? Personligen vill jag se Sana högre upp i banan så därför sätter jag honom på en vänsterkant där han har en fri roll och kan vandra in för att släppa fram en frustande Wernersson. Till höger har vi Aiesh och han ska bara utmana så fort han får bollen.

Anfall
Kouakou är inte redo för 90 minuter men Sargon är det, i alla fall fysiskt. Låt det lossna nu Sargon. Det skulle nämligen vara ett väl valt tillfälle.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier