Det våta konstgräset stod redo för derby. Jakob Johansson skulle göra startcomeback och Sana och Bjärsmyr skulle vilas inför den stundande finalen. Finalen såg ut att ligga på många spelares näthinna för att det såg stundtals väldigt ofokuserat ut. Genom omständliga försök tog man sig fram till sista fjärdedelen utan att egentligen skapa några farligheter.

Farligheter skapades åt andra hållet och vore det inte för Anestis (och en snedsparkande anfallare) hade BK Häcken tagit en komfortabel seger. Samtidigt som Blåvitt skapade noll och inget skapade Häcken möjligen tillräckligt för att avgöra matchen, men målvakten är som bekant en del av spelet och ett kryss var nog egentligen ett tämligen rättvist resultat. Det får mig att tänka på den där klyschan om att man får de poäng man förtjänar: Förra matchen borde Blåvitt förvaltat sina chanser på ett bättre sätt och idag var det motståndet som borde gjort bättre.

Spelar Sargon på torsdag?

Blåvitt hade svårt att få fart på rullet, den våta planen till trots. Var det inte Sargon Abraham som tog för många tillslag gjorde Giorgi det. Hosam Aiesh var inte direkt snabb i beslutsfattandet han heller. Eftermiddagen blev inte bättre av att Paka hade en rätt dålig dag på jobbet (bortsett från slitet i presspelet) där han inte lyckades med något alls egentligen. Sana kom in efter paus och färgade väl inte av sig direkt. Tobias Sana hade nog mått bra av att vila ytterligare några minuter med tanke på hur hårt han matchas och han såg väldigt trött ut senast.

Jakob Johansson och Da Graca stod för en förhållandevis stabil insats, men den sistnämnde hamnade på efterkälken några gånger och fick glidtackla någon gång för mycket. Men, om något ska lyftas är det försvarsspelet över hela planen. Man släppte till ungefär lika många chanser som mot Falkenberg och Häcken är inte Falkenberg. Med det sagt är försvaret fortfarande ett orosmoment och det är stressigt som åskådare när motståndet över huvud taget har bollen i sin ägo.

Hasse är väl den enda som kommer undan med ett betyg som tangerar mer än godkänt. Han suger in bollar, är på rätt plats men han är inte poängspelaren som kommer lyfta Blåvitt ur krisen. Låt oss hoppas på att nyförvärvet från Brage och Jakob Johansson kan få det här gänget att resa sig ur dyn. Kouakou behöver tillföra spets för att som det ser ut nu har vi en för dålig bänk. Jag kommer inte sitta här och såga juniorer inför öppen ridå, men vi kan väl fastslå att det är svårt att få effekt genom att göra byten. Sa jag förresten att han inte är redo för spel?

Vi går en lång höst till mötes och poängsnittet är oroväckande lågt. Falkenberg snor poäng mot IFK Norrköping, Varberg ångar på och Mjällby verkar inte ha tankar på att ge upp. Helsingborg har vaknat och nu är det nog dags för den där slumrande jätten (ingen press…) som Poya pratar om att vakna.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

4 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier