Man tänkte kanske att mycket skulle handla om Jakobs återkomst. Inte bara till Blåvitt, utan tillbaka till fotbollsplanen och tillbaka till svensk fotboll efter ett, bortsett från skadorna, fint utlandsäventyr. Men han startade (naturligtvis) inte matchen och inte skulle hans expertis behövas för att rulla hem en seger hemma mot Falkenberg.

faksimil: gp.se

Göteborg slog värmerekord idag. Varmast i hela landet, tydligen. Varken Blåvitt eller Falkenberg ville vara sämre utan siktade även de på rekord. Inte i kyla, då, skulle set visa sig. Så hett blev det väl kanske inte heller i ärlighetens namn. Men det missades absurda mängder fullgoda målchanser.

Blåvitt missade. Falkenberg missade. Domarna missade. Med lite bättre utdelning hade det slutat 7-7 eller något i den stilen.

Jag ska inte slå på min största trumma, men jag säger så här: Blåvitt inleder ofta matcher optimistiskt – man skapar chanser, man rullar boll, Sargon missar någon chans och sedan slås man tillbaka rejält. Ringer det klockor från 2018? Ja, klockorna ringer och de skränas och låter medan vi står och tittar på och applåderar processen. Jag vet inte, jag, men det här kan gå riktigt illa om det inte vänder snart. Jag driver personligen ingen agenda mot Poya – jag tror att han är en kompetent tränare som, med en trupp bättre anpassad efter det spel han vill spela, skulle kunna uträtta en hel del.

Nåväl, i 67:e minuten hoppade den tilltänkte frälsaren in. Han som jag trodde skulle bli tungan på vågen i en strid om de noblare platserna riskerar att bli hjälten som över huvud taget räddar oss kvar i Allsvenskan. Om vi ska vara ärliga kan vi inte lägga all kryss på Sargons missar. En ny, bra anfallare skulle säkerligen förvalta chanserna bättre, men han skulle inte samtidigt kunna erbjuda Anestis arbetsro.

Å andra sidan, om jag ska låta glaset vara halvfullt för en stund, såg det ju ganska säkert ut. Blåvitt föll inte sådär onödigt lågt i jakten på de tre poängen och Falkenberg såg ju inte riktigt ut att ha kvaliteten som behövs för att lura med sig en pinne hem. Å tredje sidan gjordes byten och de förändrade det hela. Hasse Eklund fick effekt av bytena. Poya Fick vila några trötta ben inför nästa kryssjakt som kommer redan om söndag.

BK Häcken. Det är ju fan att man ska behöva vara orolig inför en match mot dem. Hoppas att det är på söndag det vänder.

För övrigt går Kungsbacka City som tåget. Någon som har koll på Tobias Hyséns matchform?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier