Häcken hade gjort 12 mål på sina tre senaste matcher, Blåvitt hade bara hållit nollan i en match i årets allsvenska så med tanke på det får man ändå se dagens nolla som något positivt. Det är tråkigt att man ska behöva leta efter sådana ljuspunkter men kudos till gänget för dagens hållna nolla!

Med den hållna nollan i åtanke borde man ju som supporter vara nöjd med backlinjen och defensiven, de torde väl ha gjort sitt jobb? Tyvärr kändes Da Gracas comeback från start inte så förtroendeingivande. Han slog lite väl många riskabla passningar rakt upp i plan som Häcken kunde plocka upp och som kanske borde resulterat i något mål från Häckens sida. Dessutom tappade han markeringen några gånger som även det kunde gett Häcken något mål, exempelvis när deras finne på topp brände mer eller mindre öppet mål.

Jag vill dock ge tummen upp till Jakob som gick in och gjorde ett riktigt stabilt jobb i backlinjen och även credda Poya som valde att placera JJ i backlinjen så att man skulle kunna nyttja hans egenskaper på bästa vis trots att han inte riktigt är i matchform. En liten detalj men för att få igång Jakob ordentligt behöver han speltid och i backlinjen får han större möjlighet till återhämtning under matchens lopp.

Sargon gjorde inget mål idag heller, vilket ingen annan heller gjorde, men jag vill ändå lyfta att han jobbar stenhårt och att han lyft sig i spelet och idag stod för några fina skarvpassningar som kunde ha lett till mål för Blåvitts del. Som sagt, små ljuspunkter…

Jag läser att Poya beklagade sig på presskonferensen över att Andreas Alm ägnade halva presskonferensen till att sätta press på IFK Göteborg. Jag kan tycka att det är ovärdigt en tränare i IFK Göteborg att beklaga sig över att en tränare i lilla Häcken försöker sätta press på Blåvitt. Vafan, oavsett hur Poya känner så bör han hålla det för sig själv. I en intervju inför matchen pratade Poya om att som tränare i IFK Göteborg vaknar, äter och sover man med press och att när folk ser IFK Göteborgs klubbemblem då ser de en klubb som ska slåss i toppen och det är något som han gillar. Det är den inställningen han ska ha, han ska definitivt inte låta sig påverkas av Andreas Alm och hans eventuella ”mind games”.

Matchens bubblare: På torsdag vill jag se ett IFK Göteborg som går ut och överpresterar, ett lag som visar en jävla inställning, som ger allt för att ge oss supportrar något sorts hopp om framtiden. En titel och en chans på Europa ska inte slarvas bort. Ska MFF blåsa oss på titeln och ge europaplatsen till AIK då ska de göra det för att de har spelat riktigt jäkla bra. Kom igen nu Blåvitt!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier