Det här var en match mellan två dåliga lag tyvärr, oerhört virrigt spel med mängder av chanser åt båda håll. Det kändes mer som en lokalfotbollsmatch än en allsvensk match där lagen bytte chanser med varandra, där misstagen avlöste varandra, där öppna lägen brändes på alla möjliga vis och där någon samtidigt fick till årets mål. För mig som supporter var det en hemsk match att bevittna, jag kan bara tänka mig hur det kändes för båda lagens tränare…

Att Blåvitt släpper till så här många målchanser mot seriens sämsta lag känns inte bra någonstans. Visst vi kunde gjort 7-8 mål själva men vi var en, ibland, storspelande Anestis och några klappkassa avslutare i Falkenberg från att också släppa in 3-4 mål till. Det här var inte alls bra och känslan inför matcherna mot Häcken och Malmö är rädsla över att vi ska bli totalt förnedrade

Efter senaste matchen fick Sargon kritik från mig för att han brände lägen, idag känns det som att halva laget ska ha kritik för just detta. Hur är det möjligt att missa så mycket chanser som vi skapade idag? Hur är det möjligt? Hade jag haft något hår så hade jag slitit bort det under matchen idag, valfri spelare från gärdsgårdsserien hade tofflat in ett par bollar idag om de hade ställts inför de möjligheterna som Blåvitt gjorde idag.

Innan dagens match kom det uppgifter om att Christian Kouakou, 25 år, spelandes i Brage skulle ha läkarundersökts av Blåvitt och vara nära att skriva på. Jag vet ingenting om den här spelaren mer än det jag läst idag, stortalang från AIK som inte slog igenom, lånades ut till BP men gjorde ingen succé, sen ner nån division till där han öste in mål, upp till Brage i superettan där han också stått för en hel del mål. Om han kommer kanske han kommer göra succé men jag är väldigt tveksam inför spelare som presterat bra på lägre nivå och sen i en relativt hög fotbollsålder ska sättas på prov i Blåvitt, dessutom är han tydligen skadad för tillfället. Vi har sett det förut, spelare med bra målskörd i superettan som inte lyckas i Blåvitt så vi får väl bara be till Torbjörn att Kouakou, om han kommer, inte kommer sälla sig till den skaran…

Jakob Johansson gjorde comeback idag, det ger mig iallafall lite hopp om framtiden. Om inte annat var det fint att se honom i den Blåvita tröjan på Gamla Ullevi, jag önskar bara att jag hade kunnat vara där och gett honom en stående ovation.

Matchens bubblare: Jag tänker inte hänga domarteamet för att de troligtvis missade att Bjärsas nick var över mållinjen, däremot undrar jag hur mycket det skulle kosta att skaffa någon sorts målkameror eller liknande teknik som snabbt kan säkerställa för domarna om bollen är inne eller inte? Jag vill inte ha VAR i allsvenskan men det är verkligen inte charmigt att bli bestulna på mål för att det ibland är för svårt för det mänskliga ögat att avgöra huruvida bollen är över mållinjen.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier